Duurzame koffie – Deel 2: Moyee koffie

januari 19, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

DUURZAME KOFFIE – DEEL 2: MOYEE KOFFIE

Duurzaam genieten: eten vs. drinken

Binnen het thema duurzaam genieten heb je diverse artikelen kunnen lezen over tips en recepten op het gebied van duurzaam genieten in de vorm van lekker, gezond en natuurlijk eten (“Gezond en Groen eten”, “Duurzaam en Groen met komkommers “, “De nieuwe schijf van vijf –> Groen?” en “De Groene Garde”), maar ook artikelen over hoe het niet moet (“Wakker Dier tegen de plofkip –> (anti)reclame?”, “Brulbig: net als de plofkip”, “De plofkalkoen en het kooikonijn”). Maar met die artikelen hebben we het dan alleen nog maar gehad over (niet) groen / duurzaam eten. Zo heeft de Groene Dagobert ook een keer een artikel geschreven over duurzame koffie (“Duurzame koffie”). Daar is dit artikel nu een vervolg op: duurzame koffie, deel 2. Duurzame koffie die Moyee koffie (Moyee Coffee) heet.

Duurzame koffie deel 2: Moyee koffie

Moyee koffie [1]  is duurzame koffie die lekker is en het is biologische koffie. Het bedrijf achter Moyee koffie is op dit moment bezig een koffiebranderij in Ethiopië te bouwen, zodat dit land onafhankelijker kan worden door het genereren van eigen inkomsten. Moyee koffie richt zich dus op de productie van duurzame koffie in ontwikkelingslanden. Op de website van Moyee koffie [2]  is te zien dat alleen productie van duurzame koffie in ontwikkelingslanden (en onder eerlijke arbeidsomstandigheden, zoals bij Fair Trade) niet genoeg is, maar dat men er ook naar streeft om minder geld in de zakken van de grote multinationals te doen verdwijnen en in plaats daarvan men er naar streeft dat er meer geld naar de lokale boeren gaat. Duurzame koffie die dus nog een stapje verder gaat.

Nudge en duurzame koffie

Een organisatie die aan deze duurzame koffie, de Moyee koffie, een ‘zetje’ geeft (ofwel: steunt) is Nudge. Over de goede dingen die Nudge doet heb je in de artikelen “Kleinschalig naar een duurzaam Nederland”, “Recycling van olie en vet” en “Zuinige Haagse Huizen” kunnen lezen. En nu ondersteunt Nudge dus ook projecten op het gebied van duurzame koffie. Hoe? Nudge doet dit door de verkoop van de eerste 100.000 kopjes Moyee koffie te promoten. Als Nudger kun je 100 kopjes van deze duurzame koffie kopen voor EUR 17,90. Nudge zorgt er hiermee voor dat er geld gaat naar het bedrijf van de Moyee koffie, zodat het realiseren van het koffiebedrijf in Ethiopië hiermee mogelijk wordt gemaakt.

 

Interesse in boeken over gezond en groen drinken? Dan is dit wellicht wat voor jou:
Boek “50 Groene Smoothies in een Handomdraai”

Wat vind jij van duurzame koffie zoals Moyee koffie? Weleens Moyee koffie gezien, of zelfs gedronken? Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel over duurzame koffie, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!

 


[1] Nudge update (e-mail-nieuwsbrief), “Over schoolpleinen, Hooimadammen en 30% minder landbouwgif”, 28 november 2013
[2] http://www.moyeecoffee.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/