Vanuit de reguliere media

Als je de tijd hebt genomen om alle tekst en vooral video’ via de Groen versus Dagobert-pagina te bekijken (maar ik realiseer me: het is erg veel stof! … dus neem de tijd en het maakt niet uit als je het er (nog) niet mee eens bent!) ….. dan zal je inmiddels duidelijk geworden zijn dat de reguliere media – ook wel aangeduid als main stream media – op zijn zachts gezegd niet onafhankelijk is. Maar wees gerust: niemand is in feite onafhankelijk. Ook deze website dus niet. Uiteindelijk heeft een ieder bronnen nodig om e.e.a. te onderbouwen. En er zijn zoveel bronnen in de wereld, dat niemand in feite kan ontkomen aan het zogenoemde “cherry picking”. En behalve dat dit suggereert dat je slechts van een selectief aantal bronnen gebruik maakt (en het RIVM en dus 1-op-1 de overheid op zijn beurt ook, maar daar zal ik nu verder niet op ingaan …) is daarnaast ook nog van (grote) invloed op welke wijze je zaken presenteert. En zelfs t.a.v. de keiharde cijfers geldt …. statistiek bestaat uit input en output. Welke output er uit iets naar voren komt hangt dus sterk af van de inputdata.

Goed, genoeg (interessant) gelul nu, tijd om hieronder maar eens wat data op basis van bronnen te lezen/kijken! En op deze pagina, nu juist aandacht voor de reguliere media. Maar dan wel met de cherry picking door De Groene Dagobert erop losgelaten! 🙂


Update van 2 februari 2022 (eerdere updates hieronder, van nieuw naar oud) :

De laatste dagen zien we gelukkig steeds meer dat ook vanuit de berichtgeving door de reguliere media nu het kwartje begint te vallen. Zaken die recent zoal de aandacht kregen via het NOS-journaal:

– dat er meer naar preventie gekeken zou moeten worden, dus een gezonde leefstijl; en

– dat mensen die medicijnen nemen met als bijwerking dat ze hun immuniteit verzwakken extra gevoelig voor Covid-19 zijn, maar dit keer eindelijk eens niet met daarbij te zeggen dat iedereen gevaccineerd moet worden, maar omdat er weliswaar al wel medicijnen of andere middelen zouden zijn voor specifiek die doelgroep om hen minder vatbaar te maken, maar dat dit door Nederland (en wellicht vele andere landen) verboden wordt (… bepaalde belangen van farmaceuten? => dat werd er dan nog niet bij genoemd, maar kun je wel raden); en

– dat de ziekenhuisopnamen ook bepaald worden door mensen die er MET Covid-19 komen, in plaats van DOOR;

– dat nu ook Denemarken alle maatregelen loslaat (naast dat de UK dit al deed, nu dus ook een EU-land!); en … last but not least …

– … dat twijfel over het nut van 2G en 3G nu ook in de Nederlandse politiek steeds meer aanwezig is, volgt uit het volgende artikel:

https://nos.nl/artikel/2415364-kamer-steunt-verlengen-coronaspoedwet-al-zijn-er-steeds-meer-twijfels


https://nos.nl/l/2413501=> ook de NOS zegt het nu: 2G en 3G hebben nauwelijks effect! Ja, het woordje “nu” staat er nog wel tussen. Even wachten nog dus of het de goede kant op gaat … (in de zin van GEEN effect)

Er is intussen al wel een hoger beroep tegen de eerder verloren rechtszaak aangespannen: https://www.blckbx.tv/videos/hoger-beroep-coronapashttps://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2412439-de-overheid-huurt-de-duurste-advocaten-om-te-procederen-tegen-eigen-burgers=> gewoon via de NOS-App gespot => hoe corrupt zelfs het rechtssysteem is. In dit geval betreft het dan de Raad van State.

over de ooit zogenoemde Trias Politica …..=> oké, deze is ook van Blckbx en die wordt niet bestempeld als de zogenoemde “mainstream media”, maar het is wel een belangrijke video: om te laten zien hoe niet-onafhankelijk het rechtssysteem is geworden!https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5279375/belgie-artsen-geschorst-straf-antivax-tegen-coronamaatregelen

=> vanuit het RTL-nieuws, over artsen die geschorst zijn => dan kun je bepaalde data zelfs überhaupt niet meenemen!


NOS achtuurjournaal van dinsdag 4 januari 2022:

https://www.npostart.nl/nos-journaal/04-01-2022/POW_05158576

Hierbij, de zaken die mij hieruit opvielen en hoe je ze zou kunnen interpreteren:

  • Zoals vaker, begint en eindigt het journaal met de boostercampagne. Dit keer: dat Nederland niet meer onderaan in het lijstje staat en we zouden zijn opgeklommen tot de middenmoot. Andere interpretatiewijze: we stonden bovenaan als meest intelligente volk en zijn nu afgezakt naar de middenmoot. Dat wij een relatief intelligent en bewust volk zijn – zeker als je het vergelijkt met sommige andere Europese landen – onderschrijf ik overigens nog steeds. Dat volgt zelfs ook uit de reguliere media en uit onderstaande. Neem bijvoorbeeld het TV-programma “Even tot hier”, tot voor kort wekelijks op de zaterdagavond te zien, waarin de spot met diverse Coronamaatregelen werd gedreven.
  • De massale opstand die er in Duitsland gaande is, vooral de DDR (hebben we wat geleerd van de geschiedenis?) => heel goed dat het ‘gewone’ NOS-journaal dit ook laat zien!! Er moet wel bij verteld worden, dat de demonstraties vaak nog veel grotere aantallen tellen dan dat men doet geloven.
  • Over ene mevrouw betrokken bij de farmaceutische industrie en die bindingen met Bill Gates en aanhang zou hebben. Zou nu als misdadig erkend worden en berecht worden ….. Ook dit laat het NOS-journaal zien.
  • Over dat het politieoptreden van een of twee agenten bij een eerdere demonstratie tegen de Coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag toch wel wat te ver was gegaan. Het valt niet te ontkennen dat er in veel gevallen zinloos geweld juist tegen hulpverleners gebruikt wordt (waaronder de politie; de andere kant op dus), want dat was al ver voor de Coronapandemie gaande, zoals met jaarwisselingen. Maar … als je een vreedzame demonstrant, in ieder geval iemand die zich reeds heeft overgegeven, daarna nog gaat slaan, dan zou er best weleens wat opgekropte agressie in die ene agent gezeten kunnen hebben wat er even uit moest (tegen de ‘antivaxers’?, wie zal het zeggen).

Je ziet, toch al een drietal feitjes die mij zijn opgevallen (de eerste is weer zo overduidelijk – helaas – dat je dat niet op hoeft te vallen).

En verder …..

https://nos.nl/artikel/2412010-hoogleraren-geef-data-over-effect-maatregelen-op-oversterfte-vrij

– van de NOS – geeft de volgende informatie, waaruit volgt dat het (verder) vaccineren / boosteren niet zonder risico is:

En de Volkskrant behandelt een artikel waaruit volgt dat de effectiviteit van de vaccins best wel snel daalt enerzijds en hoe het kunnen terugkrijgen van vrijheden als (dwang/drang)middel wordt ingezet anderzijds:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/