Over mij

De Groene Dagobert is de bijnaam die ik, de auteur van deze website, aan mezelf geef. Het combineren van de twee uitersten “Geld” en “Groen” spreekt mij aan. Aan de ene kant ben ik zuinig en eenvoudig ingesteld, met weinig tevreden en ik geniet van de kleine dingen in het leven zoals de natuur en het liefst ga ik daar sportend doorheen, hardlopend, wandelend of fietsend (= Groene). Van de andere kant ligt een groot deel van mijn interessegebied bij datgene wat je niet veel buiten zult vinden: getallen. En bij getallen hoort ook geld (= Dagobert). Op vrij jonge leeftijd was ik behalve graag aan het buitenspelen (later: fietsen en toen hardlopen) ook al graag aan het hoofdrekenen. Op de middelbare school werden het vervolgens de technische vakken die mij interesseerden, daar kwam vervolgens economie bij en toen het tijd werd om de middelbare school te verlaten ging ik economie en fiscale economie studeren.

Maar dat is nog niet het hele verhaal ….. Zo was ik tijdens mijn studententijd lid van een studentenbeleggingsvereniging en hoewel voor die tijd mijn interesses voor lichaamsbeweging in de natuur en interesse voor getallen en geldzaken nog geheel los van elkaar stonden, begon het toen elkaar aan te trekken. Bij de studentenbeleggingsvereniging kwamen we wekelijks bijeen om gezellig een hapje te eten en over de beurs te praten. Iedereen legde een klein bedrag in een gezamenlijke portefeuille, wat gezamenlijk een bedrag werd waarmee beleggingen konden worden gedaan. Rond diezelfde tijd begon ik daarnaast wat te beleggen in groene fondsen en microkredieten, met de gedachte dat bij eventueel tegenvallende resultaten (de AEX kwakkelde toen ook al maar wat) ik in ieder geval dan wel iets goeds ermee deed. Het was ook de tijd van colleges op mijn universiteit over economische beslissingen van overheden e.d. enerzijds (macro economie) en economische beslissingen van individuen anderzijds (micro economie). Ik leerde er theorieën die, als je er goed over nadenkt, soms ook ingezet zouden kunnen worden voor oplossingen naar een economisch betere en groenere wereld. Een enkele keer zal een van mijn artikelen hier ook aan gewijd zijn! Maar wat aan Dagobert ook niet mag missen is de kunst om geld te besparen. Nu betreft het een Groene Dagobert, dus dat betekent dat er af en toe ook een artikel kan gaan over bijvoorbeeld minimalisme, wat bovendien groen is (lage “voetafdruk”). Voor alle thema’s geldt immers: het groene gehalte zal zeker niet onbelicht blijven! 🙂

Samengevat, ik wil mijn interesse voor het gezonde leven in en met de natuur (lichaamsbeweging en daarnaast ook gezond eten) gaan verenigen met mijn interesse voor geldzaken zoals de economie, beleggen en belastingen. Dat is waar De Groene Dagobert voor staat!


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/