De Dagobert!

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de vorige subpagina (Gold Republic) de financiĆ«le kant van het verhaal al behandelt, maar er is zo ontzettend veel goed materiaal te vinden, dat ik er bij deze daarom nog een aparte pagina aan ga wijden ……

Zie bijvoorbeeld onderstaande video. Een aantal conclusies die ik hier uit trek:

  • Er is in de huidige wereld te veel sprake van slecht leiderschap, zowel in de financiĆ«le wereld als qua Covid-19 (e.e.a. is mijns inziens deels met elkaar verbonden).
  • Doet mij sterk denken aan het spreekwoord “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” => anders gezegd: men durft in de politiek/bankenwereld niet de meest effectieve (maar pijnlijke) maatregelen te nemen.
  • Het beleid zou van de andere kant nog heel lang voortgezet kunnen worden (als alles goed blijft gaan ….). De situatie zoals in Japan wordt net als in het boek “Covid-19: The Great Reset” ook in onderstaande video (kort) besproken.
  • In een gunstig geval blijft zoals Kees de Kort op het eind bespreekt de wereld zoals we die nu kennen gewoon geheel overeind, maar gaan ‘alleen’ de prijzen van alle momenteel overgewaardeerde activa (huizen, aandelen, etc.) (stevig) dalen, maar het product/de dienst zelf was er al en blijft ook gewoon. Een tijdelijk effect dus (maar de vraag is uiteindelijk uiteraard hoe lang … en hoe diep).


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/