Groen versus Dagobert

Daar waar binnen het thema “Duurzaam financieel” Groen en Dagobert prima kunnen samenwerken, zijn ze binnen het thema “Groen versus Dagobert” elkaars vijanden! De artikelen die je hier vindt, gaan veelal over de belangen van de economie enerzijds versus het belang van een duurzame planeet anderzijds.

NIEUW THEMA: DE ‘CORONAPANDEMIE’

NIEUWS!

=> Na geruime tijd van relatieve inactiviteit m.b.t. deze website gaat de Groene Dagobert ‘m nu nieuw leven inblazen. Van de ene kant zijn we er nog lang niet m.b.t. alle groene doelstellingen (en waarbij die doelstellingen soms nog te voorzichtig zijn en niet voldoende concreet), maar van de andere kant is de wereld in tegenstelling tot ong. in 2013, toen ik met deze website begon – wel in positieve zin wat dat betreft veel veranderd. Alhoewel veel woorden nog moeten worden omgezet in daden is de wereld in ieder geval wat bewuster geworden (wel wat laat, o.a. terug te zien aan de steeds vaker optredende natuurrampen). Iets waarvoor dat bewustwordingsproces echter nog niet geldt (althans bij het overgrote deel van de bevolking, zo doet men in ieder geval geloven) is de manier waarop de grote machten dit denken te bereiken. Althans, een groenere wereld – met minder mensen (en meer Tech?!) en dus minder CO2-uitstoot etc. – kan een (van de) achterliggende gedachte(s) zijn, maar ik en vele anderen zien steeds sterkere aanwijzingen voor wat er nog meer achter zit. Benieuwd naar waar ik op doel? En ook, welke grote machten ik bedoel? Maar ook vooral, hoe e.e.a. sterk met elkaar verweven is en je eigenlijk nog maar in slechts beperkte mate kunt spreken van onafhankelijke instanties (en meer)? (Nee, van een economie zoals ik dat ooit op school en bij mijn studie geleerd heb met een efficiënt concurrerend model – dus niet monopolistisch – is allang geen sprake meer.) Het antwoord op al deze vragen ben ik momenteel aan het onderzoeken, dus je zult zien dat het aantal artikelen nog regelmatig groeit!! Of beter gezegd, video’s, want vaak hoef ik er zelf weinig aan toe te voegen, mits je ze uiteraard goed bekijkt (maar dan ook echt goed!) en naar alle argumenten goed luistert en juist: niet zomaar alles gelooft en durft door te vragen (die laatste zaken vooral).

Waarom nu ineens dit onderwerp op deze website, zouden sommige mensen kunnen gaan denken. Welnu, zoals al een beetje volgt uit het bovenstaande heeft het zowel een link met Groen als met Dagobert. Dat laatste nog wel meer, als je kijkt naar alle financiële belangen die met e.e.a. gemoeid gaan. Nieuwsgierig geworden nu? Nou, hup, ik zou zeggen, ga alles bekijken!

Maar dan is er nog een tweede – nog belangrijkere reden – waarom mij dit onderwerp ineens zo is gaan aanspreken. En dat is omdat als iemand mij zegt wat ik moet doen en wel en niet mag (en nog meer als aan mij niet goed uitgelegd kan worden waarom) dat dit op mij een heel sterk averechts effect heeft. Een rode draad die al door mijn hele leven heenloopt. Maar, ik denk dat dat wel voor meer mensen geldt (bij de een sterker dan bij de ander). Wellicht wordt nu al een beetje (of voor sommigen al heel) duidelijk waar De Groene Dagobert naartoe wil ….

Hierbij de subpagina’s naar de artikelen/video’s! ….. 

Maar voor de nieuwste informatie: scrol even naar beneden!

Tegenwind => deze serie video’s beveel ik aan om als een van de eerste te bekijken! (Met name aflevering 3 + 4.) Niet de minste mensen die aan het woord zijn!

Boek “The Great Reset” => al vaak hierover gehoord, maar wil je nou eens echt weten wat het is? Je kunt het boek hier downloaden en lezen! En ik verklap al een aantal zaken, maar uiteraard (lang) niet alles.

Verder, ook op deze pagina aandacht voor een belangrijke website die aandacht besteedt aan hoe e.e.a. op wereldwijde schaal gaande is ….

Wat zeggen vaccinologen en andere medici? => nou vooruit dan, mocht je (nou nog niet?) overtuigd zijn van e.e.a. laten we dan beginnen bij de kern van de zaak … enkele vaccinologen aan het woord! En andere medici.

Blckbx TV => nog veel meer sprekers! En even wat anders dan het ‘gewone’ Nederland 1- of RTL 4-nieuwskanaal, nu.nl, nos.nl, etc… Maar zeker niet van een laag intellectueel gehalte. (Eerder meer!)

De Nieuwe Wereld => nog meer! Nu zelfs 1-op-1-interviews.

———————————————————————————

Diverse overige video’s:

Over framing, ook superinteressant! En heel opvallend, de cursus “pandemie-marketing” aan de hand waarvan de framing wordt uitgelegd, is al in 2019 gegeven. Een echte eye opener, over de berichtgeving tijdens deze pandemie! :

https://www.youtube.com/watch?v=LFXSlg7zjeU


Verder:

https://www.youtube.com/watch?v=XmHyOFl5_cA


Verder:

Last but not least, met vooral een financiële achtergrond en goed voor iedere Dagobert die zijn of haar pakhuis goed beveiligd wil hebben:

Gold Republic

En uiteraard … in het verlengde hiervan …

De …..

Dagobert!


DE NIEUWSTE VIDEO’S / ARTIKELEN !!

Hier staan de nieuwste video’s en/of artikelen! Want er is zo veel en zulke goede informatie beschikbaar, dat het voor De Groene Dagobert bijna niet om bij te houden is. Dankzij onderstaande subpagina kan hij e.e.a. toch nog zo snel mogelijk tonen:

https://groenedagobert.nl/artikelen/groen-versus-dagobert/nieuwste-videos-artikelen

Bovenstaande moet je zeker bekijken! Maar om je te laten zien dat je als oplettende lezer/kijker ook langs het reguliere nieuwskanaal e.e.a. kunt meekrijgen, dat is op de volgende pagina te zien:

https://groenedagobert.nl/artikelen/groen-versus-dagobert/reguliere-media


ANDERE INTERESSANTE WEBSITES:

Naast alle content die je hierboven kunt benaderen – waarvan het grootste deel video’s betreft – zijn er ook gewoon een aantal goede en onafhankelijke websites waar ik graag naar wil linken:

https://zelfzorgcovid19.nl

https://artsencollectief.nl

https://leefbewust.nu


OVERIGE (EERDERE) ARTIKELEN (non-Coronagerelateerd) :

Minder consumptie, meer groen

Milieuvervuiling met tin

100% duurzaamheid? Mission impossible!

Goede doelen –> loterij of rechtstreeks doneren?

Koeien in de wei?

De noordpool, Shell, olie en Greenpeace

De komst van de wolf


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/