Gold Republic, de centrale banken-politiek en meer …

Dit onderwerp is (niet direct) Coronagerelateerd. Maar wel datgene tussen haakjes: niet direct. Het is in ieder geval een van de ingangen geweest voor mij om me open te stellen voor wat er allemaal gaande is. En als je het boek “Covid-19, The Great Reset” hebt gelezen (subpagina te benaderen vanuit de Groen versus Dagobert-pagina; de PDF kun je downloaden) dan zou e.e.a. zomaar eens met elkaar verbonden kunnen zijn.

Omdat op de volgende pagina regelmatig nieuwe updates worden geplaatst is ook deze interessant: https://groenedagobert.nl/artikelen/groen-versus-dagobert/nieuwste-videos-artikelen

Even wat theorieën – ik zeg niet dat ze waar zijn – maar het zou zomaar kunnen:

 • De overheid verplicht alle horeca en diverse andere winkels om te sluiten vanwege lockdowns. Op hetzelfde moment doet de overheid lijken of deze grote sympathie toont – door een meelevend woord tijdens de persconferenties te geven (NLP-techniek? => zie een van de Blckbx-nabeschouwingen) en dat alle financiële hulp gegeven zal gaan worden die nodig is, de bekende noodsteun. Maar ….
 • De ondernemer die moet sluiten wordt daarmee (meer) afhankelijk gemaakt van de overheid. Want denk je dat de noodsteun in de vorm van een onvoorwaardelijke gift zal zijn? We weten wel van niet. Dus ….
 • Zijn er in de toekomst dan twee keuzes: failliet gaan/met je zaak stoppen OF … overeind blijven maar dan wel inschikken met alle voorwaarden die de overheid kan gaan stellen.

Maar er is meer ….

Al voor de Coronapandemie werd er aan symptoombestrijding in de financiële wereld gedaan, in ieder geval al (minstens) sinds de vorige economische crisis (2008 / 2009). Net als in de medische wereld is men – en dan heb ik het vooral over hooggeplaatste en dus afhankelijke personen – gewoon simpelweg te bang om discussies aan te gaan *** (of men probeert het wel en dan wordt het gewoon genegeerd), alles gedreven door financiële prikkels/macht/media/grote bedrijven.

*** Zie ook pagina De Dagobert!

Nu dan even m.b.t. het financiële gedeelte:

 • Er ontstond in 2008 / 2009 zoals we weten een kredietcrisis gevolgd door een economische crisis.
 • Overheden hadden massaal geld nodig om omgevallen banken te gaan redden.
 • Gevolg: meer overheidsschuld – en ook meer schuld op veel andere plaatsen in de economie – dus verlaagt men de rente.
 • Immers, bij een lagere rente wordt de (overheids)schuld draaglijker.
 • En al het geld moest natuurlijk ook ergens vandaan komen ….
 • Lekker makkelijk: ze laten het gewoon printen (voor ons als burger zou het valsemunterij zijn, maar voor hen kennelijk niet). Zo gaat dat bij de Centrale Bank (Europese, Amerikaanse, allemaal één pot nat, al is die laatste nu al wel het beleid aan het afbouwen).
 • En als econoom leer je op school al vrij snel: als er meer aanbod van iets komt en minder vraag, dan daalt de prijs. Of in dit geval: de prijs van geld, de waarde ervan dus.
 • Dus inflatie.
 • Het is verbazingwekkend dat het nu zo’n beetje pas tot uitdrukking komt, waarschijnlijk omdat al het geld waar overheden nu mee smijten echt de spuigaten uitloopt (met een Coronapandemie met opgeblazen cijfers als excuus).
 • Eenieders (gewone fiat)geld en ook pensioenen worden minder waard, dus ….
 • we worden weer afhankelijker gemaakt!

En bovenstaande theorie (of noem het beter praktijk!) kan nog meer worden bevestigd als je het boek “Covid-19: The Great Reset” van Klaus Schwab / Thierry Malleret erbij pakt. Onderaan op pagina 29, onder de paragraaf “1.2.3. Fiscal and monetary policies” staat heel duidelijk:

“In systemically important countries, central banks decided almost immediately after the beginning of the outbreak to cut interest rates while launching large quantitative-easing programmes, committing to print the money necessary to keep the cost of government borrowing low.

Maar nu is het dan tijd voor de video’s! …..

De video’s van GoldRepublic. Ja,alhoewel ik al hier en daar het woord “onafhankelijk” op mijn website in de mond heb genomen is in feite niemand onafhankelijk, want ook zij moeten hun geld verdienen. Echter, zolang dat maar niet als onderdeel van de grote groep is dan ben ik daarmee content. Nog even ter verduidelijking: “de grote groep” krijg je te zien als je de onderste video bekijkt! (=> kon ik alleen nog weergeven via een link, zie toelichting onderaan)

Maar eerst een video van GoldRepublic. Ik zou zeggen, abonneer je op hun YouTube-kanaal, want wekelijks komt er een volgende nieuwe interessante aflevering van Goudkoorts en ook wekelijks een nieuwe minstens net zo interessante aflevering van Goudkoorts Gasten. Ik plaats hier nu alleen de laatste aflevering van Goudkoorts op moment van schrijven (21-12-2021) :

Tot slot nog even ter afsluiting, over alle machtsverhoudingen en belangenverstrengeling gesproken, want (bijna) iedereen is immers aandeelhouder van (bijna) iedereen geworden (als je het over omkoping en corruptie hebt, dan zou ik ze vanuit mijn nieuwe functie als Compliance Officer bezien echt een astronomisch grote boete moeten laten opleggen!!), wil ik graag nog de volgende video tonen:

https://www.stopworldcontrol.com/monopoly

Hij stond eerst op YouTube en is intussen verwijderd. Maar dat geeft alleen maar aan dat hij wel heel belangrijk geweest moet zijn!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/