Boek “The Great Reset” van Klaus Schwab en Thierry Malleret

We hebben er al vaak over gehoord, maar voor zover je dat nog niet gedaan hebt: nu wordt het tijd om ‘m dan ook echt te gaan lezen: dit boek! Onderaan. Ik zeg: downloaden!! Op zijn minst verdacht te noemen dat dit veelbesproken boek al in juli 2020 was uitgebracht en waarover we veel daarna pas bevestigd hebben zien worden.

De Groene Dagobert heeft het boek inmiddels uitgelezen tijdens de afgelopen kerstvakantie (eind dec. 2021). In veel opzichten correcte en terechte punten die het boek beschrijft. De wens naar een duurzamere wereld en veel meer goede zaken (o.a. in het licht van de reeds eerder bekend gemaakte ESG-doelstellingen = Environmental, Social en Governance) komen er duidelijk uit naar voren. (Past dus mooi in het straatje “Groen” qua Groene Dagobert!) Echter, er is veel ophef over geweest. Het doel of de doelen mogen dan goed zijn, de middelen zouden dat ook moeten zijn ….

Daarover hieronder dus meer ….

Alhoewel (of beter gezegd: omdat) ik graag heb dat je ‘m gaat lezen geef ik hierbij alvast een aantal opvallende zaken die in het boek voorkomen:

  • Op het eind van hoofdstuk 1, met name alles vanaf de paragraaf “1.6.2. Contact tracing, contact tracking and surveillance”. Vooral bovenaan pagina 69, de laatste pagina van hoofdstuk 1, is wel een eng idee.
  • En behalve qua technologie, wordt er ook naar vele andere aspecten gekeken in het boek. De economie is er slechts een van (maar wel een belangrijke; voor meer hieromtrent zie de subpagina’s Gold Republic en De Dagobert, ook te benaderen vanaf de Groen versus Dagobert-pagina).
  • Over hoe goed de “Coronapandemie” van pas komt. In het hoofdstuk “Conclusion”, onderaan de eerste alinea staat het volgende: “The pandemic gives us this chance: it “represents a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine and reset our world”.
  • Check deze link: https://t.me/leefbewustnederland/1370 => helaas alleen via de App Telegram (op je telefoon) te bekijken …. Maar ik raad wel aan ‘m op te zoeken en dan te bekijken, want het vertelt heel mooi in maar 4 minuten hoe de Nederlandse politiek “onder invloed” is van het World Economic Forum (niet dat ze dronken zijn, maar erg nuchter vind ik ze niet, bij wijze van spreken dan :-)).

Het boek “The Great Reset” heeft een sterke link met Groen, dus het past in die zin goed op deze website. Immers, het klimaat is een belangrijk doel waar dit boek (of lees: de agenda van het World Economic Forum) voor geschreven is. Een heel goed doel! Maar …. heiligt het doel alle middelen, een bekende kreet die je weleens hoort? Ik moet zeggen dat ik best wel een fan van de James Bond-films ben. Ook die zijn behalve spannend en met een duidelijk doel voor ogen best interessant, in de zin van dat het vaak om een schurk(enorganisatie) draait die de hele wereld (op zijn/haar eigen manier) wil veroveren. Soms dan hebben ze best wel een goed doel voor ogen, maar de middelen daartoe zijn zachtgezegd dan niet zo menslievend. Nou moet ik zeggen dat ik soms ook wel vind dat er wat veel mensen zijn, maar om daar dan niet gewoon eerlijk en open over te zijn en in plaats daarvan een achterbaks en groots georganiseerd plan te bedenken ….

Maar goed, wellicht is e.e.a. nu wat ver gezocht. Het boek zou ook simpelweg een mogelijk scenario kunnen schetsen (het hoeft niet perse zo te worden) van hoe de wereld er in de toekomst (en nu al gedeeltelijk) uit gaat zien (ziet).

Dus, lezen maar. Dan kun je zelf conclusies trekken.

Let op: onderaan deze pagina graag nog je aandacht voor een zeer belangrijke website. Alhoewel (ook) voor mij als De Groene Dagobert e.e.a. eerst nog te vergezocht was (Complottheorie? of toch niet?) en ik ‘gewoon’ twee Pfizer-prikken heb laten zetten (maar een 3e en volgende volgen zeer waarschijnlijk niet), is er steeds meer bewijs en onderbouwing dat e.e.a. toch niet zo ver gezocht is als dat het lijkt.

Bovendien ….. al decennia lang of nog langer is duidelijk hoe een grote rol geld speelt met alles. Politiek wordt weliswaar voor een (beperkt?) deel gevormd door de burgers d.m.v. stemrecht, maar ook voor een groot deel door geld. Dit zie je in de financiële wereld, maar omdat behalve geld de gezondheid door de mens ook (terecht) als zeer belangrijk wordt ervaren, is men op dat punt nou eenmaal zeer beïnvloedbaar (en zeker als er dan ook nog wordt ingespeeld op de (zeer belangrijke) factor liefde, namelijk dat je e.e.a. doet om je familieleden en andere dierbaren in je omgeving te beschermen ….)

  • Zoals je hierboven al ziet …. het financiële plaatje (Dagobert ;-)), is er onlosmakelijk mee verbonden => zie DEZE en DEZE PAGINA! over hoe overheden (onder invloed van …) hun beleid financieren, uiteindelijk ten koste van de gewone burger en de kleine ondernemer.

STOP WORLD CONTROL

Graag je aandacht voor onderstaande ontzettend belangrijke video en website (op de website is nog meer te vinden). Zoals hierboven al aangeduid, geld speelt een (veel te) belangrijke rol. En logisch, dat als zo’n beetje iedereen van iedereen aandeelhouder wordt (maar de uiteindelijk belanghebbenden – in mijn vak ook wel de UBO’s ofwel Ultimate Beneficial Owners genoemd – het meest baat hebben bij e.e.a.) dat je dan niet meer van onafhankelijkheid kan spreken, laat staan van een democratie.

https://www.stopworldcontrol.com/monopoly

https://www.stopworldcontrol.com


Massapsychologie

De bovenstaande video via Stop World Control laat mooi zien hoe zwaar de belangen van grote bedrijven en hun (rijke) aandeelhouders wegen. Maar wat ook zwaar weegt …. dat is de invloed van de massa. Via onderstaand interview door Brecht Arnaert met Mattias Desmet wordt heel goed uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=L94wshdjFr4

Uiteraard ook hier te bekijken op de website van De Groene Dagobert:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/