Telefoon op zonne-energie

november 6, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

TELEFOON OP ZONNE-ENERGIE

Telefoon op zonne-energie

In eerdere artikelen (zie “Duurzaam? Zonnepanelen!” en “Subsidie voor zonnepanelen  –  het potje is leeg”) heb je kunnen lezen hoe zonne-energie ingezet kan worden voor het opwekken van energie voor je woning. Echter, gebouwen zijn niet meer het enige waarvoor zonne-energie toepasbaar is. Kleinere zaken, zoals een telefoon, kunnen ook gebruik maken van zonne-energie.

Telefoon op zonne-energie: diverse projecten

De telefoon op zonne-energie raakt steeds meer in. Zo zijn er al diverse projecten waarbij je telefoon hiermee kan worden opgeladen. Afgelopen zomer werd er al reclame gemaakt met het zogenoemde Nuon Solar Rescue Team. Dit team, bestaande uit een aantal stoere Baywatch-figuren [1], kwam jou ‘redden’ op het strand als de batterij van je telefoon leeg was. Via de mobiele website Nuon.nl/ZonOn kon je dan zien waar het team zich bevindt en door middel van één druk op de knop laten weten waar je bent. Je telefoon werd dan vervolgens aan een oplader op zonne-energie gehangen.

Telefoon op zonne-energie: Dutch Solar Group

Een ander project voor de telefoon op zonne-energie is iets wat het bedrijf Dutch Solar Group heeft opgezet. Zo kun je binnenkort op verschillende plekken in Amsterdam met zonne-energie je mobiele telefoon opladen. Dutch Solar Group heeft het plan om zogenoemde Street Chargers [2]  te plaatsen op drukke plekken, zoals het Centraal Station en het Vondelpark. Wanneer dit project voor de telefoon op zonne-energie een succes wordt, dan zullen ook in de rest van Nederland op drukke locaties oplaadpalen worden geplaatst.

Het plan is groots aan het worden. Zo loopt in New York in samenwerking met het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T al een proef met 12 duurzame oplaadpalen die daarnaast ook dienen als Wifi-punten. [3] De directeur van de Dutch Solar Group, Jaap Speet, voert momenteel gesprekken met Vodafone en KPN zodat het project straks in Nederland gefinancierd kan worden. Er zijn al plekken beschikbaar gesteld door de gemeente Amsterdam.

Meer dan een telefoon op zonne-energie

De Street Chargers zijn bovendien meer dan opladers op zonne-energie voor je telefoon. Het zijn palen die werken op zonne-energie en het ook doen als de zon onder is (dankzij een accusysteem) en daarnaast uit maar liefst zes aansluitingen bestaan: één voor de iPhone 4, één voor de iPhone 5 en daarnaast nog vier aansluitingen voor mini-USB en normale USB-aansluitingen.

Telefoon op zonne-energie voor de Derde Wereld

Behalve dat de telefoon op zonne-energie interessant is voor Nederland is de telefoon op zonne-energie misschien wel nog interessanter voor de Derde Wereld. De telefoon op zonne-energie is immers goedkoop in verbruik en heeft geen stopcontact nodig. Elektriciteit is immers vaak een probleem in de Derde Wereld, zoals je in het artikel “Groene energie in ontwikkelingslanden” hebt kunnen lezen. De telefoon op zonne-energie is daarom zeer geschikt als telefoon in de Derde Wereld. Onderstaand filmpje laat dat ook zien:

 

 

Kortom, de telefoon op zonne-energie gaat een zonnige toekomst tegemoet!

 

Wat vind jij van de telefoon op zonne-energie? Zie jij jezelf al met zo’n telefoon op zonne-energie? Of misschien heb je er al een? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


One response to “Telefoon op zonne-energie”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/