SolarSwing zonnepanelen

februari 17, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

SOLARSWING ZONNEPANELEN

Zonnepanelen

Binnen het thema Duurzame energie heb je al aardig wat artikelen kunnen lezen over zonnepanelen (artikelen “Duurzaam? Zonnepanelen!”, “Subsidie voor zonnepanelen – het potje is leeg”, “Zonnestroom-chemie” en daarnaast diverse artikelen inzake Duurzame energie waar zonnepanelen werden behandeld als onderdeel van het grotere geheel. En nu gaat het weer over zonnepanelen: een bedrijf wat zich richt op het vervangen van ramen en daken door zonnepanelen. SolarSwing.

Wat doet SolarSwing?

SolarSwing is een van de Nederlandse deelnemers aan Village Capital, een acceleratorprogramma van drie maanden wat sociale ondernemingen op democratische wijze voorziet in groeikapitaal. SolarSwing is, zoals gezegd, een bedrijf wat zich richt op het vervangen van ramen en daken door zonnepanelen. Het idee achter het ontwerp van SolarSwing is dat er dan minder kunstlicht, airco en zonwering nodig zijn. Het gebouw wordt als het ware zelf een energiebron. [1]

Zoveel zonnepanelen op één gebouw, is dat niet lelijk?

Integendeel. Bij SolarSwing wil men juist af van de situatie dat energiezuinige gebouwen niet mooi kunnen zijn. SolarSwing wil dat het samen kan gaan, dat energiezuinigheid en een goed uiterlijk elkaar juist versterken. De SolarSwing energy maakt dit mogelijk. Dit gaat door het afvangen van het direct instralende licht, wat wordt gebruikt voor de energieproductie. En doordat de SolarSwing energy transparant is zijn gebouwen met natuurlijk daglicht mogelijk. Daglicht en energiezuinigheid kunnen dus goed gecombineerd worden. Maar kunnen een goed uiterlijk van het gebouw met energiezuinigheid gecombineerd worden? De Groene Dagobert vindt van wel. Zonnepanelen kunnen zodanig gemaakt worden dat dit net ramen lijken. Het gebouw zal wellicht een iets ander uiterlijk krijgen dan een “normaal” gebouw, maar op den duur zijn zonnepanelen niet meer uit het straatbeeld weg te denken en is dat heel normaal.

Hoe gaat SolarSwing verder?

SolarSwing is pas dit jaar gestart. Men is dus nog in een ontwikkelfase. SolarSwing wil graag kennismaken met potentiële partners en investeerders, waarvan Village Capital er een is. Bij hoogwaardige technische producten zoals de zonnepanelen die ze gaan maken, zijn de ontwikkelkosten vaak hoog en de uitvoertijd is lang. Men is nog op zoek naar partners voor SolarSwing Energy die deel willen nemen in de ontwikkeling en het op de markt brengen van het product.

 

Wat vind jij van het idee dat zonnepanelen ramen en daken vervangen? En wat vind je van SolarSwing? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!

 

Geïnteresseerd geraakt in duurzame energie? Hier kun je voor offertes terecht:
banner duurzame energieshop S O L A R W I J Z E R

 


[1] http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3683683/zonnepanelen-in-plaats-van-ramen-en-daken.html


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/