Het lekkerste duurzame restaurant

januari 15, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

HET LEKKERSTE DUURZAME RESTAURANT

Thuis en op het werk duurzaam genieten

In de artikelen “Gezond en Groen eten”, “Duurzaam en Groen met komkommers”, “De nieuwe schijf van vijf –> Groen?” en “De Groene Garde” heb je kunnen lezen over hoe je duurzaam kunt genieten van lekker eten thuis en in het artikel “De Buurtboer” over hoe je duurzaam kunt genieten op het werk. Maar duurzaam genieten, dat kan natuurlijk ook in een restaurant! In dit artikel wordt het lekkerste duurzame restaurant van Nederland bekend gemaakt.

Het lekkerste duurzame restaurant van Nederland

Het lekkerste duurzame restaurant van Nederland is geworden …. Herberg de Kop van ’t Land. [1]  Dit restaurant won de zogenoemde Gault Millau-award voor het lekkerste duurzame restaurant van Nederland. Het lekkerste duurzame restaurant ligt aan de rand van de Dordtse polders, de Biesbosch en de Nieuwe Merwede. De chef-kok bij dit lekkerste duurzame restaurant, Ewout Faase, kookt elke dag met versie ingrediënten van het seizoen, zonder vlees en vis te gebruiken. Voor vegetariërs is dit restaurant dus een restaurant om lekker gevarieerd te kunnen eten.

Duurzaam genieten in de natuur

In het lekkerste duurzame restaurant van Nederland kun je niet alleen lekker, duurzaam en verantwoord eten, je kunt er ook duurzaam genieten van de mooie natuuromgeving. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen. Bij het lekkerste duurzame restaurant hoort ook een hotel met drie gastenkamers en een appartement.

Financiering door de Triodos Bank

In de artikelen “Duurzaam gebouwde zorginstellingen”, “Groen beleggen in beleggingsfondsen”, “De Triodos Hart-Hoofddag” en “Duurzame kleding” heb je een indruk kunnen krijgen van wat de Triodos Bank zoal financiert. De Triodos Bank financiert ook dit lekkerste duurzame restaurant van Nederland. [2]  Zo kun je dus, door te bankieren bij de Triodos Bank, eraan bijdragen dat er meer van dergelijke eetgelegenheden komen. Wat de Groene Dagobert betreft een goede (duurzame) zaak!

 

Interesse in boeken over gezond en groen eten (drinken)? Dan is dit wellicht wat voor jou:
Boek “50 Groene Smoothies in een Handomdraai”

Wat vind jij van dit restaurant en als je er weleens bent geweest, hebben zij terecht de titel als lekkerste duurzame restaurant van Nederland gekregen? Of wil je ervaringen kwijt over een ander lekker duurzaam restaurant, bijvoorbeeld bij jou in de buurt? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


[1]  http://www.kopvanhetland.nl
[2]  Triodos Bank, De kleur van geld, nummer 125, winter 2013/2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/