Het ZonneLicht en SoChicken

december 5, 2015 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

HET ZONNELICHT EN SOCHICKEN

Genieten in de natuur

Binnen het thema “Duurzaam genieten” heb je diverse artikelen kunnen lezen op het gebied van eten en sporten op een manier die rechtstreeks in verbinding staat met de natuur. Duurzaam eten (duurzaam in de zin van milieubewust) en het sporten in de natuur, zodat je de natuur ervaart. Later, in het artikel “Powernap in de natuur, heb je kunnen lezen dat je de natuur nog bewuster ervaart wanneer je de rust en tijd neemt om er van te genieten. Ogen dicht en luisteren naar de geluiden van de natuur! Wel is het zo dat je bij een Powernap misschien eventjes in slaap valt. En dan stopt de bewuste waarneming. Of je valt niet in slaap, maar hebt toch moeite om helemaal ‘op te gaan’ in de natuur en om tot rust te komen. Dan kunnen meditatietechnieken helpen ….

Er zijn een aantal websites die je daarbij kunnen helpen. De Groene Dagobert behandelt hieronder twee websites, beiden echter niet met de techniek van meditatie als focus, maar waarbij meditatie wel een van de onderwerpen is die bijdraagt aan het geluk van de mens. Beiden ook met de gecombineerde interesse op het gebied van milieubewust omgaan met onze planeet enerzijds en anderzijds het leren genieten van de natuur die er al is. De eerste is een website in België en heet Het ZonneLicht. Het zonnetje mag immers niet ontbreken in onze geluksbeleving en een gelukkige, gezonde samenleving is van essentieel belang! De tweede te behandelen website is er een in Nederland en een die waarschijnlijk bij meer mensen bekend is: SoChicken.

Het ZonneLicht [1]

De website Het ZonneLicht gaat over verschillende thema’s, waarbij vrijheid in het brein en vitaliteit centraal staan. Het gaat onder meer over verbindingsgroepen, meditatieve groepen rond dans, energetische sessies, schrijf je blij en verbeelding. Ook is er een boek aan gewijd. [2]   Om een goed beeld te hebben van wat de website precies inhoudt … neem eens een kijkje! (Zie bronvermeldingen onder dit artikel, ook die van SoChicken => hieronder.)

SoChicken [3]

SoChicken heeft als slogan “Broeden op een leuker leven”. Daarmee sluit het aan bij het woord “Chicken” (kip: die kan broeden), maar vooral bij de inhoud van de website. Zoals hierboven al beschreven, combineert ook deze website milieubewust omgaan met onze planeet enerzijds en anderzijds het leren genieten van de natuur die er al is. Dit laatste is immers iets wat bijdraagt aan eenieders levensgeluk: genieten van de kleine dingen in het leven. De Groene Dagobert is op dit moment van schrijven inmiddels een ruime drie jaar groot fan van deze website en leest bijna ieder artikel van de auteur, Jelle Hermus.

Ter afsluiting

Het is goed dat bovenstaande websites bestaan. Beiden dragen immers bij aan een gelukkigere wereld. En dat is wat centraal zou moeten staan. Schroom daarom niet om dit artikel en bovenstaande websites (Het ZonneLicht en SoChicken) in je vriendenkring te verspreiden. Want hoe meer gelukkige mensen, des te vriendelijker en groener onze aarde wordt!

 

Welke websites kende jij al, Het ZonneLicht, SoChicken, of misschien wel beiden? En nu je er wat rondgekeken hebt, wat vind jij van Het ZonneLicht en SoChicken? Zou iedereen dit moeten lezen? Of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/