Waterbespaartips

mei 11, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Recycling

WATERBESPAARTIPS

Waterbespaartips

Het drinkwater raakt een keer op. Tenminste, als we geen actie ondernemen. Acties in de vorm van nieuwe technologiën om water te kunnen hergebruiken, zoals je in de artikelen “Tegenlicht – Over recycling van water” en “Duurzaam met afvalwater” hebt kunnen lezen. Of acties in de zin van besparen. Je kunt op allerlei zaken besparen en er zijn ook allerlei acties die daarvoor georganiseerd worden, zoals je in de artikelen “Klimaatstraatfeest”, “Het duurzaamste studentenhuis” en “Greenchoice Warme Truiendag” hebt gezien. Maar met wat minder moeite kun je ook al behoorlijk besparen op sommige zaken, zoals in dit geval dan het verbruik van water. Hieronder enkele waterbespaartips. Tevens de bijbehorende links naar de websites waar je meer over deze waterbespaartips kunt vinden. Die vind je onderaan dit artikel. [1]

Een greep uit de waterbespaartips:

  • De WC niet al te lang doortrekken. Er gaan vele liters drinkwater het riool in na een paar keer doortrekken. Ben je bovendien bereid extra tijd en geld in waterbesparing te investeren, dan zou je een “gewone WC” nog kunnen vervangen door een “dual flush toilet”. Een dergelijke toilet kan een waterbesparing opleveren van maar liefst 15.000 liter per jaar.
  • De afwas doen in een teiltje in plaats van de kraan te laten lopen.
  • Gebruik één glas of flesje gedurende de dag om water uit te drinken. Ook dit is een manier om niet de kraan langdurig te laten lopen, zoals met rechtstreeks uit de kraan drinken.
  • Matigen met de consumptie van vlees. Voor de productie van vlees is veel water nodig. Een koe bijvoorbeeld heeft 100 tot 150 liter water per dag nodig.
  • Romantisch samen met je vrouw/vriendin of man/vriend onder de douche stappen! Tijdens het douchen wordt immers ook veel water verbruikt en op deze manier kun je het al halveren.
  • Het water wat je gebruikt opvangen, tijdens het douchen bijvoorbeeld. Dit water kun je dan bijvoorbeeld aan de planten geven. Dit is een waterbespaarmethode die Groene Magica (de bijnaam voor Groene Dagobert’s vriendin :-), veelvuldig toepast.

Wat doe jij met deze waterbespaartips? Misschien ga je nu wel samen met je vrouw/vriendin of man/vriend onder de douche stappen, waterdrinkend, terwijl je de afwas doet en de planten water geeft?    🙂 Of is dat toch niet zo’n geslaagde combi? Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken, schroom dan niet om hieronder een reactie te plaatsen!


[1]  https://www.mijnkluswijzer.nl/waterbesparende-tips/
http://www.water.nl/bespaartips_water.htm
http://plazilla.com/page/4295080292/hoeveel-verbruikt-een-gezin-echt-aan-water-bespaartips-waterverbruik-gezin-waterverbruik-huishouden

One response to “Waterbespaartips”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/