De Triodos Hart-Hoofddag

oktober 30, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

DE TRIODOS HART-HOOFDDAG

De Triodos Hart-Hoofddag

Enige tijd terug is er een artikel verschenen over de bio10daagse. Zie “De bio10daagse”. En zo zijn er nog meer van die dagen in het teken van duurzaamheid. Zo is er de Triodos Hart-Hoofddag. Zoals de woorden Hart-Hoofd zeggen, je gebruikt ze beiden, in dit geval om duurzame keuzes te maken. Tijdens deze dag kun je door de Triodos Bank gefinancierde ondernemers (op deze dag in totaal 20) en medewerkers van de bank ontmoeten. [1] Ondernemers en medewerkers die hun steentje bijdragen aan duurzaamheid. Een ritje maken op een elektrische scooter, koeien naar de stal drijven en een rondleiding door een oude steenfabriek, dat is een greep uit de dingen die je op de Triodos Hart-Hoofddag kunt doen. [2] Deze Hart-Hoofddag is op 22 juni geweest, maar keert jaarlijks opnieuw terug. Ben je klant bij de Triodos Bank, dan kun je op zo’n Hart-Hoofddag zien wat er met je geld gebeurt.

Kijken en proeven op de Triodos Hart-Hoofddag

De Triodos Hart-Hoofddag  werd op 20 verschillende locaties in Nederland gehouden. Daarbij kon je als bezoeker deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kon je tijdens een stadswandeling door Amsterdam onder begeleiding van Stadsherstel Amsterdam verschillende monumentale panden van binnen bewonderen. En liefhebbers van jazzmuziek werden bij jazzpodium Paradox getrakteerd op diverse optredens. Ook stonden er een gesprek met de directeur van de Triodos Bank, Matthijs Bierman, en een rondleiding door het duurzaam gebouwde pand van de Triodos Bank in Zeist op het programma. En je kon genieten van een kop koffie, liefst duurzaam natuurlijk (zie artikel “Duurzame koffie”), tijdens het proeven van duurzame tussendoortjes van JustNuts. Een divers programma dus.

Meedenken op de Triodos Hart-Hoofddag

Maar het ging op de Triodos Hart-Hoofddag niet alleen om kijken en proeven. Zo was er de “Gewoonboot” in Amsterdam, waar de eigenaren Joan Kramer en Jan Huisman aan de bezoekers vroegen om met hen mee te denken over de mogelijkheden van duurzaam wonen op het water. Het bleek een succes, want er werden goede ideeën gedeeld. Kortom, de dag stond voor duurzaamheid in vele facetten.

Tot slot een filmpje over de Triodos Hart-Hoofddag:

 

 

Wat vind jij van de Triodos Hart-Hoofddag en van dit soort duurzame dagen in zijn algemeenheid? Mogen er meer van komen? Heb je er zelf ervaringen mee? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 

 


[1]  http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/hh-dag-2013/
[2]  Triodos Bank, De kleur van Geld, nummer 124, herfst 2013

4 Responses to “De Triodos Hart-Hoofddag”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/