Ticket naar de zon(ne-energie)

juni 14, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

TICKET NAAR DE ZON(NE-ENERGIE)

Ticket met CO2-compensatie

De zomer doet zijn intree en dus zullen sommigen binnenkort weer het vliegtuig pakken voor een ticket naar de zon, een ticket naar cultuur, een ticket naar natuur, of misschien wel een heel ander ticket. Maar al dat vliegen zorgt voor de nodige CO2-uitstoot. Zo heb je in het artikel “Vliegen en de CO2-belasting” kunnen lezen over de belasting op CO2-uitstoot van vliegen die geïntroduceerd zou kunnen worden en in het artikel “Duurzaam vliegen” heb je kunnen lezen over de CO2-besparing die mogelijk is met je ticket. Over hoe je de CO2’s van je vlucht kunt minimaliseren maar ook hoe je CO2-uitstoot kunt compenseren. Een ticket met CO2-compensatie. Maar nu is er nog wat mooiers …. Een ticket zonder CO2-uitstoot. Een ticket naar de zon(ne-energie). Twee voordelen in één dus: enerzijds een ticket naar een leuke bestemming, wat voor veel mensen een zonnige bestemming is, en anderzijds een ticket waarvan de vlucht verloopt op zonne-energie. Vandaar de woordspeling: een ticket naar de zon(ne-energie). CO2-compensatie tijdens de vlucht! Of beter gezegd, een vlucht zonder CO2-uitstoot.

Ticket naar de zon(ne-energie)

Het kan!: Een ticket naar de zon(ne-energie). Men heeft een vliegtuig ontwikkeld wat al een eerste succesvolle vlucht gemaakt heeft op zonne-energie. De zogenoemde Solar Impulse 2 vloog twee uur en zeventien minuten in de lucht. Boven het westen van Zwitserland. [1]  Vijf jaar eerder was er ook al een prototype wat door het luchtruim vloog, maar nu is het voor het eerst gelukt om een vliegtuig op zonne-energie voor langere tijd in de lucht te houden. En de ontwikkelingen gaan snel, want volgend jaar hoopt men al de wereld rond te kunnen vliegen. Vooralsnog is het wel een toestel wat een brede landingsbaan en ruimte daar omheen nodig heeft:
Het vliegtuig wekt energie op met behulp van een ruime 17.000 zonnecellen die op enorme vleugels zijn bevestigd. De spanwijdte van deze vleugels is maar liefst 72 meter.

 

Wat vind jij van dit vliegtuig op zonne-energie? Zou jij, zodra dat mogelijk is, een ticket willen boeken naar de zon(ne-energie), dus voor een vlucht in een dergelijk vliegtuig? En hoe zie jij de toekomstige ontwikkelingen tegemoet ten aanzien van het vliegtuig op zonne-energie? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!


[1] http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3791447/vlucht-vliegtuig-zonne-energie-succesvol.html

One response to “Ticket naar de zon(ne-energie)”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/