Tegenlicht – Over recycling van water

maart 24, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Recycling

TEGENLICHT – OVER RECYCLING VAN WATER

Het programma Tegenlicht over water

Op zondagavond is er altijd een interessant programma op de buis, “Tegenlicht”. Voor De Groene Dagobert was het op 23 maart 2014 extra interessant. Het ging dit keer namelijk over inventieve technologische oplossingen op het gebied van water. Want er wordt aardig wat water in de wereld verbruikt en dat neemt alleen maar toe. In deze uitzending van Tegenlicht ging het erom hoe we het waterverbruik zo veel mogelijk kunnen beperken. Verschillende toepassingen kwamen aan bod, van groene daken op gebouwen in Bangalore (India) die het water opvangen tot aan WC’s die zeer weinig water verbruiken bij het spoelen.

Recycling van water en …..

…. afval. Want het is wel zo mooi als we niet alleen het water kunnen hergebruiken, maar ook het afval wat erin zit. Organisch afval. In het artikel “Duurzaam met afvalwater” heb je er al de nodige smakelijke details over kunnen lezen. Maar het hoeft allemaal niet zo vies te zijn. Tegenlicht laat de toekomst zien. Hoe riolen worden vervangen door kleinschalige recycling van ontlasting en tegenlicht laat ook zien hoe we daarin nog een stukje efficiënter en ecologischer in kunnen worden. Over een toekomst met botanische tuinen die als riool fungeren, zonder dat je er iets van ruikt. Een ecologische oase waar een veelheid aan stoffen kunnen worden afgebroken, tot medicijnresten aan toe.

Wil je meer weten over deze aflevering van Tegenlicht? Bekijk dan eens onderstaand filmpje:

 

 

Wil je deze gehele aflevering van Tegenlicht bekijken? Dan kun je via Uitzending Gemist (http://www.uitzendinggemist.nl/zoek?q=tegenlicht) de uitzending nog terug zien.

 

Wat vind jij van het programma Tegenlicht en wat vind je van deze uitzending? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!

4 Responses to “Tegenlicht – Over recycling van water”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/