Start2stop

juni 30, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

START2STOP

Start2stop

Binnen het thema “Duurzaam vervoer” heb je al het nodige kunnen lezen over verschillende typen auto’s qua brandstof waar ze op rijden. Over de elektrische auto, over de waterstofauto, over de auto op groengas en zelfs over een auto op lucht! Maar behalve al deze alternatieve vormen is er ook bij de gewone benzineauto al wat te besparen. Natuurlijk door zuinig te rijden, maar makkelijker is het als de techniek je helpt bij dat zuiniger rijden. Start2stop maakt dit mogelijk. Alhoewel het niet nieuw is dat er auto’s op de markt zijn waarbij de motor automatisch uitgaat als je stilstaat, is het idee achter Start2stop dat dit ook mogelijk wordt gemaakt bij auto’s waar dit niet is ingebouwd. Een start-stopsysteem zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat wanneer de auto stopt en dat de motor weer gestart wordt zodra er weer gereden kan worden. Dit leidt tot een lager brandstofgebruik en daarmee ook tot een lagere CO2-uitstoot. [1]

De ontwikkelingen van Start2stop

Wat zijn de plannen die Start2stop heeft? Start2stop is bezig met een crowdfundingcampagne waarmee men een flink bedrag wil ophalen. Start2stop wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en heeft onlangs een Innovatie Prestatie Contract (IPC) gekregen. Dit wil zeggen dat Start2stop ook toepassingen voor onder meer bestelwagens kan gaan maken. Recent is men al begonnen met de voorverkoop van het systeem voor de auto’s. De levering zal naar verwachting in augustus van start gaan. Geschat wordt dat ruim 2,5 miljoen auto’s in aanmerking komen voor het systeem.

Internationaal?

Men wil eerst in Nederland zowel de fleetowner als de bewuste particulier bereiken en daarbij mogelijk auto’s verduurzamen. Via grote werkgevers en leasemaatschappijen hoopt Start2stop in 2015 uit te breiden naar België en Duitsland. Vervolgens wordt het ook interessant voor grote steden in het buitenland waar veel luchtvervuiling is, zoals Parijs, Athene, Peking, Sao Paulo en Mexico City.

 

Wat vind jij van Start2stop? Is Start2stop een goed idee en in hoeverre is het uitvoerbaar? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!


[1]  http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3801476/start2stop-wil-wagenpark-verduurzamen.html

One response to “Start2stop”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/