Siebe & Jo-Ann

maart 4, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Overig

SIEBE & JO-ANN

Individuele initiatieven

In de artikelen “WavEnergy”, “De Buurtboer”, “De Groene Garde”, “Leven zonder geld”, “Filmpje – Severn Cullis” heb je kunnen lezen over uiteenlopende thema’s, maar allen hebben ze één ding gemeen: het zijn acties van slechts één of enkele individuen, bijvoorbeeld een echtpaar of een klein groepje jonge mensen. Van uitvinders tot (duurzame) genieters van lekker eten en eenvoudig leven tot mensen die met mond of beeld oog voor een duurzame wereld schetsen. Severn Cullis deed dat bijvoorbeeld met haar mond, door een indrukwekkende speech te geven. En zo zijn er Siebe en Jo-Ann die dat met beeldmateriaal doen.

Siebe en Jo-Ann

Siebe en Jo-Ann is een stel wat in juni 2014 per zeilboot en filmcamera naar het Middellandse Zeegebied vertrekt. Dat doen Siebe en Jo-Ann niet om voor de lol wat rond te varen, maar om mensen op beeld vast te leggen die op verschillende manieren een duurzame bijdrage aan de wereld leveren. [1]  Het kunnen mensen zijn die zich bezighouden met de opvang van zeeschildpadden of bijvoorbeeld de duurzame visserij. Mensen die op hun manier het verschil maken en de natuur beschermen. En deze mensen, die Siebe en Jo-Ann gaan filmen, hebben zelf ook belang bij een duurzame wereld. Immers, als de zeeën leeg zouden raken door verontreiniging is er weinig werk meer voor bijvoorbeeld de visserij. Dat Siebe en Jo-Ann het Middellandse Zeegebied hebben uitgekozen heeft te maken met het bijzondere maritieme leven en de enorme biodiversiteit daar. Een gebied met onder ander een prachtige natuur en een rijke historie. Er valt dus veel te beschermen. Door beelden te maken hopen Siebe en Jo-Ann de kijker straks te inspireren. Zodat het mensen gaat raken, meer dan een paar woorden op papier over duurzaamheid.

 

Wat vind jij van dit initiatief van Siebe en Jo-Ann? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!


[1] http://www.projectforlife.nl/#wrapper


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/