Sea First Foundation

oktober 2, 2016 De Groene Dagobert Artikelen - Recycling

SEA FIRST FOUNDATION

De plastic soep en het strand – Part 3 !!!

In de artikelen “Hardlopen, strand en de plastic soep” en “De plastic soep en het strand – Deel 2” binnen het thema “Duurzaam genieten” heb je al in twee delen kunnen lezen over de combinatie van vermaak op het strand met een nuttige activiteit: zwerfafval opruimen. Welnu, naast de hardloop-strandraap-combinaties die De Groene Dagobert op individuele basis reeds heeft uitgevoerd heeft hij nu onlangs ook deelgenomen aan een georganiseerde activiteit op het strand: de Beach Clean-Up Scheveningen van de Sea First Foundation [1] op zondag 25 september 2016 (op moment van schrijven: vorige week). De Groene Dagobert heeft, samen met nog twee andere vrijwilligers van de Vuilraaptroep, een behoorlijke hoeveelheid snoepverpakkingen, (bier-/frisdrank-)blikjes, plastic flesjes, touwtjes, rietjes, en noem maar op bij elkaar geraapt. Daarmee is de hoeveelheid plastic soep die in zee terechtkomt weer wat gereduceerd. Plastic, maar ook veel andere rotzooi, kan in veel gevallen recycled worden. Je zou het dus “De plastic soep en het strand – Part 3” / deel 3 kunnen noemen!

Sea First Foundation, Beach Cleanup Tour, overige

De activiteit was georganiseerd door de Sea First Foundation, dus dit keer niet door de Vuilraaptroep zelf. Zo zijn er nog heel wat vrijwilligersorganisaties die vuilrapen en ook meerdere die op het strand rapen. Een daarvan is bijvoorbeeld de Beach Cleanup Tour [2]. Zij rapen in augustus. De actie voor dit jaar (2016) is dus al geweest, maar het zal jaarlijks terugkeren. Bovendien heeft het strandseizoen dankzij het mooie weer lang geduurd, maar dat betekent dat je op individuele basis ook nog een en ander zou kunnen rapen op de stranden. En dat is nodig, want er verscheen een keer een artikel over dat het schoonhouden van het strand van Den Haag alleen al 18.000 euro per dag kost. [3]

 

Heb jij al weleens deelgenomen aan een strandraapactie, georganiseerd dan wel op individuele basis? Deel hieronder je ervaringen! Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats ook dan hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/