Powernap in de natuur

december 21, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

POWERNAP IN DE NATUUR

Actief in de natuur ….

Binnen het thema “Duurzaam genieten” heb je diverse artikelen kunnen lezen op het gebied van eten. Duurzaam eten, rechtstreeks uit de natuur. Maar behalve dat je zaken uit de natuur kunt halen, kun je ook genieten in de natuur. Dit kun je op een actieve manier doen, zoals met sport, bijvoorbeeld met hardlopen (zie artikelen “Hardlopen, strand en de plastic soep” en “De plastic soep en het strand  –  Deel 2”). Maar wat een manier is om misschien wel nog meer van de natuur te genieten, dat is relaxend in de natuur. Doe eens …. een powernap!

…. en passief in de natuur

Een powernap is een manier om passief bezig te zijn in de natuur. Je bent immers dan niet gefocust op een sport of een andere actieve bezigheid, maar kunt je aandacht volledig richten op de natuur. Je kijkt naar de bomen en struiken om je heen, ademt bewust wat frisse bos- of parklucht in, kijkt en luistert naar dieren zoals vogels, of misschien staar je gewoon naar de blauwe of grijze lucht boven je. Op een gegeven moment wordt het misschien wel erg rustgevend en dan …. dan …. dan val je in slaap. Wanneer dat maar voor enkele minuten is, tot maximaal een half uur, dan heet zo’n kortdurende slaap een powernap.

De power van de powernap!

Een powernap geeft je letterlijk power. Dat geldt soms al voor een powernap vanaf 5 minuten. [1]  Een powernap heeft verschillende voordelen (zie voetnoot). Je zou zelfs een powernap kunnen overwegen op momenten dat anderen een koffie- of lunchpauze houden. Immers, koffie geeft een tijdelijke opkikker, maar je rust er niet van uit. Ga je een powernap houden, dan rust je echt uit. En doe je dat dan in de natuur, dan ben je even weg van kantoor of school/studie, in een andere wereld en toch dichtbij. Zodra je terugkeert dan is de batterij weer opgeladen! En tot slot, een andere aangename bijkomstigheid van de powernap in de natuur is dat je door te genieten van de natuur deze meer gaat waarderen. En mensen die de natuur meer gaan waarderen die worden …. groen! En raad eens wat een powernap kost? => plak dus nog maar een woord vast aan “Groene” ….

Groene Dagobert?

[ Juist! ]

 

Hoe denk jij over de powernap? Houd je weleens een powernap? Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats hieronder een reactie!

 


One response to “Powernap in de natuur”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/