Extra lening voor energiezuinig huis

november 25, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

EXTRA LENING VOOR ENERGIEZUINIG HUIS

Energiezuinig huis

In de artikelen “Duurzaam wonen – Deel 2” en “Duurzame energie –> waar wonen?” heb je kunnen lezen over waar het zoal in Nederland gestimuleerd wordt om in een energiezuinig huis te leven. Daarmee krijg je ook een indicatie, van waar het bij zo’n energiezuinig huis om kan gaan.

Een extra lening voor je energiezuinige huis

Welnu, als je in zo’n energiezuinig huis wilt gaan wonen, dan is er goed nieuws! De overheid geeft je een financiële stimulans. Consumenten met een inkomen vanaf 29.000 euro [1]  kunnen tot maximaal 13.500 euro lenen voor de financiering van een energiezuinig huis en dan in dit geval een dusdanig energiezuinig huis dat de energierekening te verwaarlozen is. [2]  Zoals je in “Duurzame energie –> waar wonen?” hebt kunnen lezen, op Ameland is dit bijvoorbeeld straks mogelijk. De extra lening is er vooral voor energieneutrale huizen in bepaalde nieuwbouwprojecten en daarnaast betreft het ook het energiezuinige huis wat dankzij renovatie een energieneutraal huis is geworden.

Een energiezuinig huis onder water

In het artikel “De klimaatvluchteling” heb je kunnen lezen hoe je huis letterlijk onder water kan komen te staan als gevolg van klimaatverandering. Echter, in Nederland zijn er op dit moment meer mensen waarbij het huis figuurlijk onder water staat. Dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van hun woning op dit moment. Deze ongunstige ontwikkeling wordt wellicht gestimuleerd met de extra lening voor het energiezuinige huis, maar dan wel op een manier waarbij het verantwoord is. De restschuld die voor de consument ontstaat als gevolg van de extra lening voor het energiezuinige huis moet in dat geval worden ondervangen door diverse gemeentelijke regelingen voor noodzakelijke woningverbetering.

 

Wat vind jij van deze regeling? Is de extra lening voor een energiezuinig huis wel of niet verstandig? Groen versus Dagobert! Immers, Groen wat betreft het energiezuinige huis, Dagobert wat betreft de extra lening (voor de bezitter van het huis onder water misschien niet verstandig voor de portemonnee). Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 

Interesse in duurzame energie? Hier kun je terecht:

banner duurzame energieshop S O L A R W I J Z E R

 

 

 


[1]  Met een inkomen onder de 29.000 euro zul je waarschijnlijk ook wel kunnen lenen, maar wellicht minder omdat je draagkracht dan minder is.
[2]  http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=32507


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/