De korstjesknijper

december 1, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

DE KORSTJESKNIJPER

Tegen voedselverspilling

Als de Groene Dagobert ergens tegen is, dan is dat wel tegen voedselverspilling. Hij (ik) vind(t) het zonde als dingen weggegooid worden die nog bruikbaar zijn. Een van die dingen die belangrijk is, dat is ons eten. Er zijn verschillende methoden om voedselverspilling tegen te gaan. Een van de manieren is door datgene wat we lelijk of vies vinden als normaal te gaan accepteren. Zo heb je in het artikel “Duurzaam en Groen met komkommers” kunnen lezen over de zogenoemde “kromkommer”, een organisatie die zich er voor inzet om kromme komkommers als normaal te gaan beschouwen. Sterker nog, kromkommers, ofwel kromme komkommers, zien er nou juist zo grappig uit! Je kunt dus zelfs een positief tintje geven aan iets wat (onterecht) een negatief imago heeft. Maar voor wie dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat iets niet lelijk is maar gewoon vies of niet lekker om te eten …. er is nog een andere manier! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de korstjes die aan iedere boterham zitten. Het smaakt droog en hard en het beleg van je boterham zit er meestal niet op. Dat zit immers meestal op het midden van de boterham. Nou heeft iemand daar wat op bedacht!: de korstjesknijper.

De korstjesknijper

Wat is dat dan, een korstjesknijper? Is de korstjesknijper een soort wasknijper? Nee, zo ziet dat er niet uit. De korstjesknijper is een tube, een duurzaam geproduceerde tube (niet onbelangrijk!), die je kunt vullen met het favoriete broodbeleg voor je kind (maar kan natuurlijk ook voor jezelf). [1]  De korstjes stop je dus in de knijper en voila …. er komen dan korstjes uit die zijn ondergedompeld in je favoriete broodbeleg. Daardoor smaken de korstjes lekkerder en dat betekent dat de korstjes worden opgegeten in plaats van weggegooid en dat betekent dus minder voedselverspilling. Een duurzaam idee!

 

Wat vind jij van de korstjesknijper? Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/