Hybride ferrari

augustus 24, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

HYBRIDE FERRARI?

Een hybride Ferrari, kan dat? Bij een Ferrari denk je niet meteen aan een duurzaam type auto. Best jammer, want een Dagobert met veel geld wil er misschien wel een kopen. Een Dagobert die een Ferrari koopt, zal waarschijnlijk geen Groene Dagobert zijn. Of toch wel?

Misschien. Het antwoord op de eerste vraag is namelijk, dat er al wel hybride Ferrari’s bestaan. En wat nog mooier is, dat is dat de Italiaanse producent van de Ferrari’s van plan is om meer hybride modellen te gaan maken.[1] Ferrari kondigde de plannen onlangs aan. Na het succes van de eerdere hybride Ferrari, de LaFerrari, denkt de sportwagenmaker meer milieubewuste kopers te kunnen trekken voor een milieuvriendelijke auto.

Het prijskaartje
De LaFerrari, met een prijs van rond de 1 miljoen euro alleen weggelegd voor de echte Dagobert, kwam in maart van dit jaar op de markt en is inmiddels uitverkocht. Het is dus snel gegaan met de verkoop van deze relatief duurzame sportauto. Hoewel er van dit 963 pk producerende ‘autootje’ slechts 499 exemplaren waren gemaakt. Zoveel Groene Dagoberts hoeven er dan dus niet te zijn die ‘m kopen. De Groene Dagobert die dit artikel heeft geschreven hoort daar in ieder geval niet bij.

Duurzaam?
Maar of de Ferrari echt duurzaam zal worden, dat valt nog te betwijfelen. De Ferrari-topman, ene Luca Cordero di Montezemolo, verwoordt het volgende: “Ik geloof niet in elektrische auto’s, maar wel sterk in hybrides”. Het hybrideproject is onderdeel van de strategie van genoemde topman om de winst te stimuleren met aangepaste versies van zijn voertuigen. Uit het citaat is af te leiden dat hij niet zo veel ziet in volledig elektrische auto’s, die duurzamer zijn dan hybride’s.

Andere merken
Ook andere luxe autofabrikanten van sportauto’s zien inmiddels een bron van inkomen in hybride auto’s. Zo presenteert Porsche volgende maand de 631.000 euro kostende productieversie van de 918 Spyder. En BMW zet de i8 plug-in hybride superwagen in de markt. En ook Landrover heeft hybride sportmodellen aangekondigd.

Samenvattend, ook als liefhebber van luxe sportauto’s kun je een ‘relatief’ duurzame keus maken. Door te kiezen voor een hybride auto.

 

Stel dat jij veel geld zou hebben. Zou je hier dan een dure auto van kopen en zo ja, een duurzame? Of zou je het überhaupt niet aan een dure auto uitgeven? Plaats hieronder je reactie!

 


7 Responses to “Hybride ferrari”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/