Duurzame tas van de daklozen

februari 24, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Recycling

DUURZAME TAS VAN DE DAKLOZEN

Duurzaam met weinig geld

In het artikel “Leven zonder geld” heb je kunnen lezen hoe je met weinig geld van de natuur kunt genieten en ook hoe je met weinig geld een duurzame bijdrage kunt leveren aan de natuur. Dit artikel laat nogmaals zien hoe mensen met weinig geld, daklozen zelfs, hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. Met de verkoop van een duurzame tas.

De duurzame tas

Wat deze daklozen doen is niet alleen goed voor hun portemonnee (die vrijwel leeg is), omdat de helft van de verkoopopbrengst van de duurzame tas rechtstreeks naar de daklozenkrantverkoper gaat, maar ook goed voor het milieu. Zoals je in de artikelen “Hardlopen, strand en de plastic soep”, “Olie terugwinnen uit plastic”, “De plastic soep en het strand – Deel 2” en “Boot van plastic flessen” hebt kunnen lezen, is plastic behoorlijk vervuilend. Plastic wordt door dieren als voedsel gezien en dit leidt tot de dood van vele vogels en vissen. Plus het feit dat het plastic uiteindelijk terecht komt in die dieren, die wij opeten. Ook niet goed voor onze gezondheid dus. Volgens organisatie Do Goodie Bag [1]  worden in Nederland per jaar 350 plastic tassen per persoon gebruikt, wat zou betekenen dat Nederland per jaar de aarde vervuilt met meer dan vijf miljard plastic tassen. Met de duurzame tas bieden de daklozen dus een goed alternatief aan ten opzichte van de plastic tas.

Financiële prikkels voor de duurzame tas

Een combinatie die De Groene Dagobert erg aanspreekt, is de combinatie van geld met duurzaamheid. Behalve dat er een financiële prikkel is voor de dakloze om de duurzame tas te verkopen, zou die er ook moeten zijn voor de consument om een duurzame tas te kopen. En voor de winkels om minder plastic tassen aan te bieden. [2]  Op deze manier kan de duurzame tas, die overigens recyclebaar is, meer worden verkocht.

 

Wat vind jij van de duurzame tas? Weleens een gekocht of gezien? Of, heb je andere ervaringen, aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel? Plaats hieronder een reactie!

 


[1] http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3704316/daklozen-verkopen-duurzame-tas.html
[2] http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3704316/http://recyclenieuws.blogspot.nl/2014/02/amsterdam-voert-pvdd-voorstel-duurzame.html


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/