Duurzaam en verantwoord uit eten

januari 24, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam genieten

DUURZAAM EN VERANTWOORD UIT ETEN

Duurzaam en verantwoord eten, op steeds meer plaatsen

Tot nu toe heb je binnen het thema “Duurzaam genieten” al aardig wat kunnen lezen over duurzaam en verantwoord eten. Over groente en over biologisch eten op de barbecue (artikel “Gezond en Groen eten”), over duurzaam en verantwoord eten op het werk (artikel “De Buurtboer”), over hoe je duurzaam en verantwoord (in dit geval: zo min mogelijk verspilling) kunt omgaan met komkommers met een gekke vorm (“kromkommers”) of andere groente (artikel “Duurzaam en Groen met komkommers”) en over waar je lekker en duurzaam en verantwoord kunt eten in een restaurant (artikel “Het lekkerste duurzame restaurant”). Welnu, naar dit laatste, duurzaam en verantwoord uit eten gaan, is steeds meer vraag.

Duurzaam en verantwoord uit eten

Nu de consument bij het inkopen van zijn of haar voedsel steeds meer op het eten let, wil hij of zij ook in een restaurant steeds meer weten waar zijn of haar eten vandaan komt, of het uit de streek komt en of het seizoensgebonden is. [1]  Het nieuwe concept voor gekke groenten waar De Groene Dagobert eerder over schreef, Kromkommer, is voor wie duurzaam en verantwoord uit eten wil gaan ook interessant. Dit is een goede manier tegen verspilling en restaurants worden nu ook bewust van het belang verspilling tegen te gaan. Behalve de Kromkommer zijn er nu bijvoorbeeld ook Siamese tweeling-tomaten, die veelal vanwege hun afwijkende uiterlijk in de vuilnisbak eindigden. Maar dat is nu aan het veranderen en voor wie graag duurzaam en verantwoord uit eten wil gaan komen er meer kansen. En zo is er straks ook biologische cola, van het bedrijf “Bionade”.

Duurzaam en verantwoord fast food

De trend naar duurzaam en verantwoord eten vindt plaats in de breedste zin van het woord. Feit is dat mensen steeds meer onderweg zijn en het drukker hebben. Dus gaat men steeds ongezonder eten? Dat hoeft niet, want de trend is ook dat duurzaam en verantwoord eten zich uitbreidt naar op snelheid gerichte restaurants, zoals wokrestaurants en bijvoorbeeld Italiaanse fast service-restaurants. Nu zijn restaurants nog altijd wel minder “snel” dan de snackbar, maar ook in dat laatste zit een groei op het gebied van duurzaam en verantwoord. Denk aan de vegetarische snackbar en patatkramen waar je vers gebakken biologische heerlijke Vlaamse patat kunt eten. Snel duurzaam en verantwoord “uit eten” gaan, in de vorm van duurzaam en verantwoord snacken, dat kan dus ook.

 

Wat vind jij van de trend naar duurzaam en verantwoord uit eten gaan? Of, waar heb je dit gedaan? Misschien wel duurzaam en verantwoord gesnackt? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!

 


[1] http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2014/01/gezond-snel-exotisch-en-biologisch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/