De Buurtboer
DE BUURTBOER
Duurzaam genieten
In eerdere artikelen heb je al wat tips en recepten kunnen lezen op het gebied van duurzaam genieten in de vorm van lekker, gezond en natuurlijk eten ( “Gezond en Groen eten”, “Duurzaam en Groen met komkommers “, “De nieuwe schijf van vijf –> Groen?” en “De Groene Garde”). Leuk voor thuis. Maar je kunt gezonde en verantwoorde recepten nu ook laten bezorgen op kantoor (als je je baas weet over te halen). Wil je hier meer over weten? Lees dan hieronder verder over de Buurtboer.
De Buurtboer
De Buurtboer [1] is een bedrijf wat kistjes levert met verse lunchproducten op kantoor, waarbij de Buurtboer samenwerkt met lokale producenten. Daarbij streeft men naar minimale verspilling. Een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk dus, zoals je ook in het artikel “Gezond en Groen eten” hebt kunnen lezen. Producten worden afgenomen bij ambachtelijke leveranciers en ook houdt de Buurtboer rekening met de juiste hoeveelheden. De Buurtboer levert lokale lunches op maat.
Het eten van de Buurtboer
Wat doet men zoal op het gebied van eten? De oprichtsters van de Buurtboer, Caroline van der Lande en Nikki Wiesman, kwamen met het idee om een goede lunch te introduceren binnen bedrijven. De Buurtboer staat niet voor kleffe broodjes met flauwe kaas en een kop oplossoep, maar in plaats daarvan biedt men vers brood, goede vleeswaren en zelfgemaakte soep. Ook zorgt men voor biologische zuivelproducten, Beemsterfruit en salades. En zo zijn er nog meer duurzame en verantwoorde recepten waar men aan denkt.
Missie van de Buurtboer
De missie van de Buurtboer is om verspilling van voedsel te voorkomen en tegelijk wil men er voor zorgen dat er op het werk bewuster wordt geconsumeerd. Dat doet men door mensen te laten proeven, want dat werkt het beste.
Interesse in boeken over gezond en groen eten? Dan is dit wellicht wat voor jou:
Boek “50 Groene Smoothies in een Handomdraai”
Wat vind jij van de Buurtboer? Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!
[…] van duurzame initiatieven. Bijvoorbeeld hoe je op het werk duurzaam en lekker kunt eten (artikel “De Buurtboer”), over hoe je als boer je productie duurzaam kunt inrichten, maar ook hoe je hier als consument […]