Stelling 55

oktober 1, 2017 De Groene Dagobert Stellingen

Stelling 55:

De zware orkanen (Harvey, Irma, José, Maria) van de laatste tijd zijn een gevolg van (de door de mens veroorzaakte) klimaatverandering.

 

Eens of oneens ?

Bij Stelling 53 heb je kunnen lezen dat politici niet altijd de keuzes maken die vanuit wetenschappelijk oogpunt het meest verantwoord zijn (zie ook Stelling 54). Bij de genoemde stelling betreft het de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, die gelooft dat klimaatverandering – ondanks het overduidelijke wetenschappelijke bewijs dat dit wel degelijk gaande is (en dat de mens hieraan bijdraagt) – een een of ander verzinsel is. Nu er een aantal zware orkanen geweest zijn, waarvan er twee (Harvey en Irma) het vaste land van de Verenigde Staten bereikt hebben, zou Donald Trump (misschien op de wat langere termijn) anders kunnen gaan denken over klimaatverandering?

Maar ongeacht wat hij denkt (zonder hem komen we immers ook wel tot een groenere wereld, want de groene revolutie is overal al gaande), hoe denk jij erover? Dat is tenslotte de vraag bij deze stelling.

En een vervolgvraag: maakt het nog uit of het om meer of om grotere orkanen gaat? Hierbij alvast wat onderzoek!: 

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/06/storm-in-buitencategorie-geselt-caraiben-12866705-a1572443

Plaats hieronder je reactie!

 

2 Responses to “Stelling 55”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/