Stelling 44

juli 6, 2014 De Groene Dagobert Stellingen

Stelling 44:

Ruikelui moeten groener worden.

 

Eens of oneens ?

 

In het artikel “Is Warren Buffet groen?” heb je kunnen lezen over een rijk iemand en in hoeverre deze persoon wel of niet groen bezig is. En zo telt de wereld nog wel meer ruikelui. Wat vind jij: zijn deze Dagoberts groen genoeg bezig of niet?

Er wordt wel gezegd dat als iedereen met minimaal 1% van zijn/haar geld en/of tijd goed bezig zou zijn, dat dan de wereld er al heel wat mooier uit zou zien. Maar als in ieder geval alle rijkelui dat doen (in dat geval met hun geld) dan scheelt dat natuurlijk nog meer. De vraag is in hoeverre ze dat doen. Sommigen doen hele goede dingen, sommigen niet, en daarnaast moet uiteraard ook gekeken worden naar de impact op het milieu van hun dagelijkse leven. Bijvoorbeeld: ze hebben het geld om per vliegtuig overal naartoe te reizen, maar als ze dat ook doen en daarbij de CO2-uitstoot niet compenseren, dient dat onderdeel voor de Groene factor in negatieve zin te worden meegewogen. En ook moet gekeken worden naar de impact op het milieu van alles wat ze consumeren (zie artikelen “GoodGuide –> hoe duurzaam is je product?” en “Questionmark” voor meer daarover).

Dus ik zou zeggen …. plaats hieronder een reactie waarin je een of een aantal voorbeelden noemt van rijkelui en in hoeverre zij groen scoren, of een reactie in het algemeen!

 

One response to “Stelling 44”

  • Jami schreef:

    This page appears to get a good ammuont of visitors. How do you advertise it? It offers a nice individual twist on things. I guess having something authentic or substantial to talk about is the most important thing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/