Stelling 43

juni 7, 2014 De Groene Dagobert Stellingen

Stelling 43:

Ontwerp speelgoed met zonnepanelen!

 

Eens of oneens ?

 

Zonnepanelen komen steeds meer in de belangstelling. Vooral bij de jongere generatie. Enerzijds neemt de aandacht voor het milieu toe, anderzijds krijgen zonnepanelen soms zelfs een ‘cool’ imago. Zie http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3795501/ruim-helft-kinderen-wil-graag-zonnepanelen.html.

Misschien is het daarom een leuk idee om speelgoed met zonnepanelen te gaan ontwerpen. Een spelcomputer met zonnepanelen, of een speelgoedauto of -modeltrein waarbij de elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen op hun dak, om maar wat geks te noemen. Zo kunnen de kinderen blij worden van zowel hun speelgoed als van de zonnepanelen, waarbij de elektriciteit die opgewekt wordt met deze zonnepanelen dan van pas komt bij hun eigen speelgoed. Dit heeft wellicht (nog) meer impact op de plezierbeleving aan zonnepanelen, omdat het hun eigen speelgoed betreft, waar je als kind meer mee te maken hebt dan met de energierekening van je ouders, waarop bespaard wordt door de zonnepanelen op het dak van het huis.

En nog een bijkomend voordeel is dat de kinderen gaan buiten spelen (wat ook een goede ontwikkeling is, zie artikelĀ “Groene buitenschoolse opvang”) met hun speelgoed, want daar schijnt de zon!

Wat vind jij van dit idee en in hoeverre is het haalbaar? Plaats hieronder je reactie!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/