Zonnestroom in Tanzania

februari 27, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

ZONNESTROOM IN TANZANIA

Duurzame energie in ontwikkelingslanden

In de artikelen “Groene energie in ontwikkelingslanden” en “Ecologie en economie” heb je kunnen lezen over de opkomst van duurzame energie in ontwikkelingslanden. In “Groene energie in ontwikkelingslanden” ging het onder andere over zonnestoom op Sumba, een Indonesisch eiland. Welnu, in Afrika is men ook bezig met duurzame energie zoals zonnestroom. Hieronder kun je in het kort lezen over een project op zonnestroom in Tanzania.

Zonnestroom in Tanzania

De zonnestroom in Tanzania wordt onder andere gebruikt voor computers. Zo is er een mobiele installatie, die in Tanzania van dorp naar dorp trekt, bestaande uit tien netbooks die op vier zonnepanelen draaien. [1]  De tien netbooks vormen samen een computerlab. Dit mobiele computerlab is gebouwd op een metalen constructie die tijdens vervoer op een busje wordt geplaatst. Het computerlab werd onlangs geopend door een lokale vertegenwoordiger van het ministerie van onderwijs. Dit mobiele computerlab in Tanzania is bedoeld om schoolkinderen in afgelegen gebieden kennis te laten maken met de basisbeginselen van computers. Goed voor de ontwikkeling van die kinderen dus en dit maakt het voor hen eenvoudiger om door te stromen naar het hoger onderwijs.

Dus straks internet met Wifi en 4G?

Nee, men is daar in Tanzania met dit project nog niet zover dat er internet met Wifi is in het computerlab. Laat staan 4G. Er is überhaupt nog geen internetverbinding in het mobiele computerlab aanwezig. Maar men gaat al wel testen of er 3G-dekking is in de omgeving. Landlijnen zijn niet voorhanden. Maar het is een eerste stap. De energie is er in ieder geval alvast. Uit de zon. Zonnestroom.

 

Wat vind jij zonnestroom en hoe zie je de toekomst van Tanzania voor je? Of, heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, bijvoorbeeld over dit artikel, of over andere zaken? Plaats hieronder een reactie!

 

Geïnteresseerd geraakt in duurzame energie? Hier kun je voor offertes terecht:
banner duurzame energieshop S O L A R W I J Z E R

 


[1] http://www.nuzakelijk.nl/duurzaam/3706349/computeren-zonnestroom-in-tanzania.html


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/