Telefooncel op zonne-energie

november 21, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

TELEFOONCEL OP ZONNE-ENERGIE

Zonne-energie: op veel toepasbaar

Binnen het thema Duurzame energie heb je al meerdere artikelen kunnen lezen over zonne-energie. Veelal over manieren om deze zonne-energie op te wekken, maar in een enkel geval betrof het ook een toepassing van zonne-energie. Zoals een toepassing in een telefoon, een Telefoon op zonne-energie. Maar nu is er ook nog iets wat er op lijkt: een telefooncel op zonne-energie. [1]

Telefooncel op zonne-energie

De telefooncel op zonne-energie. Jazeker, net als de telefoon op zonne-energie bestaat er ook de telefooncel op zonne-energie. Het is mogelijk in Londen ontstaan. Het gaat om een ouderwetse telefooncel, die wat is verbouwd. Het is een duurzaam idee in twee opzichten. Er zijn twee thema’s van deze Groene Dagobert-website aan gewijd en dat zijn Recycling en Duurzame energie. Van recycling is sprake omdat een oude telefooncel niet wordt afgebroken, maar opnieuw wordt gebruikt en dan met een andere toepassing. Van duurzame energie is sprake omdat er zonne-energie wordt opgewekt. Een “Groen” idee dus. En ook een “Dagobert” idee. Door het niet hoeven afbreken van een oude telefooncel worden namelijk kosten bespaard.

Hoe werkt de telefooncel op zonne-energie?

De telefooncel op zonne-energie, die je terugvindt in Londen, heeft een op het dak geïnstalleerd zonnepaneel. Eenmaal aan de binnenkant, is de traditionele telefoon vervangen door vier snoeren waar passanten gratis hun mobielje kunnen opladen. De telefooncel op zonne-energie doet dus zowel iets aan de buitenkant als aan de binnenkant. Aan de buitenkant wordt de zonne-energie opgewekt en aan de binnenkant wordt de opgewekte stroom van de telefooncel overgedragen naar mobiele telefoons. En feit is dat bij een telefooncel de zon per dag genoeg energie zou opleveren voor het opladen van honderd mobiele telefoons.

Kortom, je haalt er het zonnetje mee in huis, eh … in je telefoon!

 

Wat vind jij van de telefooncel op zonne-energie? Is dit een idee om zo’n ouderwetse telefooncel toch maar te bewaren en vervolgens zo’n telefooncel om te bouwen tot een oplaadpunt op zonne-energie voor telefoons? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


[1]  De Volkskrant, maandag 6 oktober 2014, pagina 2 (afdeling “Ten eerste”).

One response to “Telefooncel op zonne-energie”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/