De Sunny Home Manager!

oktober 30, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzame energie

DE SUNNY HOME MANAGER!

In het artikel “Hernieuwbare energie, kom maar op!” werd het al aangekondigd … ik zou een artikel gaan schrijven over de nieuwste technologie op het gebied van duurzame energie, waarbij een systeem van duurzame energieopwekking en het opslaan van energie in elkaar geïntegreerd zijn. Dit geïntegreerde systeem werd gepresenteerd tijdens de Energiebeurs in de Brabanthallen in Den Bosch op 8 oktober 2014.

De Sunny Home Manager: in het kort

De naam Sunny Home Manager vat eigenlijk al een beetje samen wat het is:

  • Sunny: energie wordt opgewekt met behulp van zonne-energie.
  • Home: het gebeurt allemaal thuis (of in een ander gebouw op één locatie: alles bij elkaar op één plek).
  • Manager: er wordt van alles geregeld. In dit geval onder andere de temperatuurhuishouding. Het is een heel slim systeem, dat continu berekent waar de energie vandaan komt, waar en wanneer die het goedkoopste is, hoe het wordt opgeslagen, en ga zo maar verder.

De Sunny Home Manager: los en geïntegreerd

Je vindt zowel de losse onderdelen van het systeem, als het gehele systeem, via http://www.sma-benelux.com/nl_BE/. Wat zo mooi is aan het gehele Sunny Home Manager-systeem, dat is dat alles met elkaar in verbinding staat. Je zou zelfs een elektrische auto op je eigen stroomvoorziening kunnen aansluiten, die ook weer in verbinding staat met je zonnepanelen. In tijden van veel zonne-energie zoals in de zomer kun je de overtollige zonne-energie opslaan, maar ook bijvoorbeeld leveren aan je elektrische auto. En andersom, er kan ook energie van je elektrische auto naar je wasmachine stromen. Want alles is op elkaar aangesloten. Het idee van een auto die behalve als vervoermiddel ook als energiecentrale kan dienen, waar je in het artikel “Waterstofauto van de toekomst” over hebt kunnen lezen, is dus helemaal niet meer zo ver in de toekomst pas mogelijk als dat in eerste instantie werd gedacht.

Het kan nog wel even duren voordat iedereen een Sunny Home Manager heeft, maar uiteindelijk is de verwachting wel dat het er gaat komen. We gaan het zien!

 

Wat vind jij van de Sunny Home Manager? Sunny is het idee in ieder geval! Heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen over dit artikel of over de informatie die op de website van de Sunny Home Manager is te vinden? Bespreek het dan hieronder. Plaats hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/