Project A15

november 12, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

PROJECT A15

Project A15: inleiding

In een aantal artikelen, zoals “Deelauto voor vakantie steeds populairder”, “Hybride Ferrari”, “Waterstofauto van de toekomst” en “De opkomst van de elektrische sportauto” heb je kunnen lezen over hoe je duurzaam per auto je kunt verplaatsen. Variërend van stilstaand als energiecentrale (artikel “Waterstofauto van de toekomst”), tot heel snel (artikelen “Hybride Ferrari” en “De opkomst van de elektrische sportauto”). In deze drie artikelen stond de auto zelf centraal, in dit artikel staat de weg waar die over rijdt centraal. Een snelweg, de A15.

Project A15: wat is het?

Het is een project waarbij Natuur & Milieudefensie de doelstelling hebben om de A15 tot eerste duurzame snelweg ter wereld te maken en de meest duurzame snelweg van Nederland. [1] Om deze ambitieuze doelstelling te realiseren zijn ze Project A15 begonnen. Meer concreet houdt het Project A15 in dat er in 2015 over de A15, de drukke verkeersader die Rotterdam met het oosten van Nederland verbindt, veertigduizend mensen gaan rijden in elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind.

Project A15: hoe doe je mee?

Het Project A15 is heel breed opgezet. Het is niet zo dat je met een elektrische auto over de A15 hoeft te rijden om mee te doen. Het Project A15 wil mensen en bedrijven uit de omgeving van de A15 bewegen om een bijdrage te leveren aan het eindresultaat. “Meedoen” is het kernwoord van het Project A15. Dat “meedoen” aan het Project A15 kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door mede-eigenaar te worden van een windmolenpark. Of door zonnepanelen te laten plaatsen. Als bedrijf kun je ook bijvoorbeeld elektrische deelauto’s laten plaatsen voor je personeel. En last but not least kun je natuurlijk ook zelf overstappen op een elektrische auto. Veel soorten initiatieven kunnen worden aangemeld via de website van Project A15. [1] De initiatieven die er al zijn, waaraan je ook mee kunt doen, worden ook genoemd op de website van Project A15. [2] Het zijn bij het Project A15 vooral initiatieven op het gebied van elektrische auto’s, windmolens en zonnepanelen.

Samenvattend, het Project A15 is een mooi project waarbij met behulp van initiatieven de A15 zo duurzaam mogelijk wordt gemaakt. Bij het Project A15 kijkt men verder dan naar de auto alleen.

Tot slot een filmpje over het Project A15:

 

 

Wat vind jij van het Project A15? Heb je ideeën voor initiatieven voor het Project A15? Of andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/