Investeren in eerlijke voeding

mei 20, 2015 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam financieel

INVESTEREN IN EERLIJKE VOEDING

Crowdfunding

Binnen het thema “Duurzaam financieel” zijn al diverse beleggingscategorieën aan bod gekomen, waaronder beleggingsfondsen en aandelen, maar ook: crowdfunding. Dit is te combineren met “Duurzame energie” (zie artikel “Zelfstroom”). Op die manier kun je “dubbel rendement” genereren. Financieel rendement voor jezelf en daarnaast het rendement voor de maatschappij, die er beter van wordt omdat de wereld dan een stukje duurzamer wordt. Maar duurzame energie is lang niet het enige duurzame wat te combineren is met crowdfunding. Dit kan ook met duurzame voeding. Daar noemt men het veelal: “eerlijke voeding”.

Eerlijke voeding

Ook wat betreft het thema eerlijke voeding heb je op de website van De Groene Dagobert al het een en ander kunnen lezen. Binnen het thema “Duurzaam genieten” vind je vaak onderwerpen terug op het gebied van eerlijke voeding. En ook daar kun je in investeren en als je een goed project uitkiest dan kun je ook daarmee dat “dubbele rendement” behalen.

Investeren in eerlijke voeding

Het investeren in eerlijke voeding kan onder andere met aandelen, door een selectie bedrijven in portefeuille op te nemen die zich met dat thema bezighouden. Dit kan bijvoorbeeld via Trend Invest [1]. Of je kunt er voor kiezen om in een kansrijk individueel bedrijf te investeren via crowdfunding. Een crowdfunding project binnen het thema eerlijke voeding is Eerlijkbeter.nl. [2]  EerlijkBeter.nl is een online verswinkel. Het is een winkel waar de lokale versspecialisten (slager, bakker, groenteboer, kaasboer, visboer en een maaltijdenspecialist) hun assortiment aanbieden. Het is behalve dat het een duurzaam project betreft ook nog een bedrijf wat met de tijd meegaat. De klant doet namelijk online zijn boodschappen. Vervolgens kan hij/zij deze ophalen op onbemande afhaallocaties (FreshPoints), waar gekoelde kluizen (FreshBoxen) staan.

 

Hoe zie jij het investeren in eerlijke voeding? En wat vind je van EerlijkBeter.nl? Of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats ook dan hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/