De Groene Speculant

december 25, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam financieel

DE GROENE SPECULANT

Groen beleggen

Binnen het thema “Duurzaam financieel” heb je een aantal artikelen kunnen lezen op het gebied van beleggen. Groen beleggen in dat geval. Over groen beleggen is vooral veel te vinden qua beleggingsfondsen. Denk hierbij aan de vele duurzame fondsen waar je via de Triodos Bank en ASN Bank in kunt beleggen. En mocht je daar geen rekening hebben, dan kun je ook via andere banken wel beleggen in bijvoorbeeld het Triodos Groenfonds.

De speculant

Tot zoverre groen beleggen via een beleggingsfonds. Maar wat nu als je beleggen via een beleggingsfonds saai vindt en bovendien niet genoeg vindt renderen? Zijn er groene beleggingsvormen die meer geschikt zijn voor de speculant, iemand die graag wat speculeert, die wat meer risico neemt, maar ook op zoek is naar wat meer rendement? Je zou het in aandelen kunnen zoeken. Of nog wat speculatiever, zoals opties of futures op groene aandelen.

De Groene Speculant

We zijn dus op zoek naar groene aandelen. Het liefst ook nog goedkope aandelen (“pennystocks”), ofwel aandelen van bedrijven met een lage beurskoers. Dan zijn de aandelen geschikt voor de groene speculant. Aan een lagere beurskoers kleeft namelijk in veel gevallen een hoger risico en rendement dan aan aandelen met een normale beurskoers. De beurskoers kan immers verveelvoudigen, maar het bedrijf kan ook failliet gaan. De groene speculant is vooral op zoek naar de categorie startende bedrijven (bijna failliete bedrijven hebben ook een lage beurskeurs, maar uiteraard ligt het zwaartepunt daarbij meer richting risico dan richting rendement). In dit geval groene startende bedrijven. Bedrijven die nog flink kunnen groeien en tegelijk een duurzame missie hebben waar ze in willen groeien. In het artikel “Duurzame crowdfunding” vond je hier een mooi voorbeeld van: Insect Europe. Dat komt al aardig in de richting van hetgeen waar de groene speculant naar op zoek is. Maar een bedrijf met aandelen is het (nog) niet en dat zou natuurlijk nog leuker zijn! Dus de Groene Dagobert ging verder op internet zoeken en vond wat …

The Green Speculator

De Groene Speculant, maar dan vertaald naar het Engels. [1]  Dus hij dacht, dit is het, dit is precies waar ik naar op zoek ben! Groen en voor de speculant tegelijk! Maar helaas, de website bleek niet meer actief (werkt daarom ook niet meer optimaal) en de betreffende service (aandelentips voor duurzame bedrijven) werd niet meer aangeboden. Het rendement zou toch zijn tegengevallen, liet de beheerder van de website weten. Dus de Groene Dagobert blijft nog even verder zoeken naar goedkope groene aandelen …..

 

Ben jij of ken jij een groene speculant? Of wil je wat ideeën en tips uitwisselen met De Groene Dagobert? Zo ja, plaats hieronder een reactie of stuur een mailtje naar info@groenedagobert.nl. Of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats ook dan hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/