De Groene film

december 17, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Overig

DE GROENE FILM

De Groene …..

De Groene Dagobert heeft al diverse artikelen geschreven over thema’s met daarin “De Groene“. De Groene Garde, gezond en Groen eten en diverse artikelen over Groen geld (Groen Geld!, Groen beleggen in aandelen, Groen beleggen in beleggingsfondsen en Groen beleggen en je pensioenfonds).

De Groene film

En behalve al deze Groene tekst is er nu ook ….. De Groene film! De Groene film heeft de toekomst. En dat is niet verkeerd, want een film maken is een energieverslindende bezigheid. Alhoewel er in omringende landen al langer aandacht was voor het duurzaam produceren van films, De Groene film, was dit in Nederland tot voor kort nog niet. Totdat het initiatief “Green Film Making Project” werd gestart. [1]  Duurzaam produceren slaat aan, en zo ook voor De Groene film. Zowel bij de nieuwe lichting filmmakers als bij gevestigde namen. De duurzame aanpak van De Groene film zit ‘m in het vooruitdenken. Dat hoeft het niet ingewikkeld of duur te zijn. Al voordat de opnames starten moet men een goede planning maken. Zo kan men bijvoorbeeld besluiten bij dagopnames spiegels in plaats van lampen te gebruiken (minder energieverbruik), in zee te gaan met een biologische cateraar en voor de medewerkers een carpoolschema op te zetten (voor meer over het zakelijk delen van auto’s, zie artikel over Elektrisch rijden). De Groene film heeft toekomst! De Groene toekomst.

In onderstaand filmpje nog wat meer uitleg over De Groene film:

 

 

 

Wat vind jij van De Groene film? Heb je weleens een Groene film bekeken? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


[1]  http://www.greenfilmmaking.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/