Greenchoice Warme Truiendag

januari 6, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Overig

GREENCHOICE WARME TRUIENDAG

Duurzame energie en duurzaam besparen

In vele artikelen binnen het thema “Duurzame energie” heb je kunnen lezen over hoe je energie kunt besparen door van duurzame energie gebruik te maken. Daar betreffen het vooral artikelen over hoe je aan de buitenkant van je huis duurzaam kunt besparen (met zonnepanelen en windmolens e.d.). Je kunt echter ook van binnenuit energie besparen. Zo heb je in “Zuinige Haagse huizen” kunnen lezen over het belang van isolatie en in “Duurzaam wonen” over duurzame materialen om je woning mee in te richten. Maar behalve deze manieren van duurzaam besparen is er nog een veel simpelere. Trek gewoon een warme trui aan!

De Greenchoice Warme Truiendag

Om hier gehoor aan te geven heeft energieleverancier Greenchoice iets bedacht: De Greenchoice Warme Truiendag. [1]  De Greenchoice Warme Truiendag wordt op 7 februari 2014 georganiseerd. Dit doet Greenchoice in samenwerking met Het Klimaatverbond. Dit is een nationale dag om op een positieve en laagdrempelige manier aandacht te besteden aan het belang en de noodzaak van energiebesparing.

Hoe werkt de Greenchoice Warme Truiendag?

Je kunt meedoen aan de Greenchoice Warme Truiendag door de verwarming minimaal 1 graad lager te zetten dan gebruikelijk, warme kleding aan te trekken en op die manier ongeveer 7% energie per graad te besparen. Het idee is dus simpel. Net als bij het “Klimaatstraatfeest” zijn er ook in het kader van de Greenchoice Warme Truiendag weer allerlei verschillende acties mogelijk, maar nu zijn ze soms nog eenvoudiger van aard. En soms nog leuker ook. De acties variëren van het besparen op licht door slechts met een klein leeslampje te lezen in de slaapkamer, het hergebruiken van water door dit bij het handen wassen in een emmer op te vangen, het (gedeeltelijk) koken van eten op de kachel, tot acties zoals een geitenwollensokkenrace of het zelf breien van een trui of sjaal. [2]

Wanneer is de Greenchoice Warme Truiendag?

De Greenchoice Warme Truiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. De reden van die datum voor de Greenchoice Warme Truiendag is het Kyotoprotocol [3]  wat op die dag gesloten is. In 2005. Maar zoals hierboven aangegeven, in 2014 zal de Greenchoice Warme Truiendag gehouden worden op 7 februari.

 

Wat vind jij van de Greenchoice Warme Truiendag? Zitten er acties bij de Greenchoice Warme Truiendag die jij leuk of interessant vind? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


[1]  Nieuwsbrief van Greenchoice, “Duurzaam dichtbij december 2013”, 20 december 2013
[2]  http://www.warmetruiendag.nl
[3]  De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen. De Greenchoice Warme Truiendag helpt daaraan mee.

2 Responses to “Greenchoice Warme Truiendag”

  • […] – het potje is leeg”). En wat minder vergaande aanpassingen, zoals je in het artikel “Greenchoice Warme Truiendag” hebt kunnen lezen. Nu zou het zomaar kunnen, dat je als student dit artikel leest en dus geen […]

  • Bien vu (et bien dit aussi)Les deux parlent bien de la même chose (du moins, je le pense également), mais Bobin peut-être de façon plus « poétique » (même s’il le fait en prose, il utilise la force de persuasion de l’image plus que de l’argumentation) et Quignard plus « philosophique ».Toujours ces deux courants, opposés, inconciliables.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/