Gratis tanken bij Fastned

juni 6, 2015 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

GRATIS TANKEN BIJ FASTNED

Gratis product(en) bij crowdfunding

Binnen het thema “Duurzaam financieel” heb je onder meer kunnen lezen over een aantal crowdfunding projecten die allemaal een bijdrage leveren aan een betere en groenere wereld (zie onder meer “Duurzame crowdfunding”, “Zelfstroom” en “Investeren in eerlijke voeding”). Bij sommige van de projecten krijg je behalve je aandeelhouderschap er een gratis product bij van het bedrijf. Dit kunnen kortingsbonnen zijn voor aanschaf van het product, of bijvoorbeeld een diner. Op het eerstgenoemde (kortingsbonnen) heb je vaak al recht bij een investering van bijvoorbeeld 100 of 200 euro; op een diner bijvoorbeeld bij 1.000 euro investering. Er wordt van alles bedacht om het voor de investeerder interessant te maken. Soms krijg je er wel erg veel gratis bij, zo blijkt hieronder.

Gratis tanken

Zo las ik recent op nu.nl [1]  over een bedrijf wat zelfs levenslang gratis elektrisch tanken (“laden”) aanbiedt. Je moet dan echter wel er meer geld in kunnen/willen investeren: 25.000 euro. Maar het idee is leuk. Het gaat hier om het bedrijf Fastned, een Nederlandse bouwer van snellaadstations voor elektrische auto’s. Fastned exploiteert in Nederland inmiddels 31 snellaadstations en het aantal groeit. Dat betekent dus dat het gratis tanken op al wel veel plaatsen in Nederland kan. En het bedrijf gaat uitbreiden naar Duitsland, richting Oostenrijk en Denemarken. Zo kan iemand die een relatief grote investeerder in Fastned is voor de meeste bestemmingen dan zijn of haar auto volgooien met gratis duurzame brandstof (even ervan uitgaande dat de elektriciteit op duurzame wijze is opgewekt, iets wat men wel zo veel mogelijk nastreeft bij laadpalen). Gratis en duurzaam …. Groene Dagobert!

 

Hoe zie jij Fastnet? Op termijn zal het tanken van elektriciteit steeds gebruikelijker worden en wellicht wordt benzine dan minder populair. Wanneer denk je dat benzine tanken nergens meer kan, ofwel dat iedereen dan is aangewezen op elektriciteit? Of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen, over dit artikel, of over iets anders? Plaats ook dan hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/