De opkomst van de elektrische sportauto

november 8, 2013 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

DE OPKOMST VAN DE ELEKTRISCHE SPORTAUTO

De Groene Dagobert en de elektrische auto

De Groene Dagobert schrijft artikelen voor een breed publiek. Zowel voor mensen met een smalle beurs (zie bijvoorbeeld artikel “Leven zonder geld”) als voor mensen met een goed gevulde beurs en alles daar tussenin. Ben je een Groene Dagobert in de zin van Dagobert (een goed gevulde beurs dus) of vind je het gewoon leuk om over snelle auto’s te lezen, dan zal in dit artikel duidelijk worden dat de keuze tussen geld uitgeven aan een stoer imago, zoals een dikke Ferrari voor de deur enerzijds, en duurzaam doen anderzijds, niet gemaakt hoeft te worden! Hoe? Lees dan hieronder over de elektrische sportauto, een groene elektrische auto die nog snel gaat ook.

De elektrische auto en de elektrische sportauto

In het artikel “Waterstofauto van de toekomst”  heb je kunnen lezen over de elektrische auto als energiecentrale. Grootse plannen met de elektrische auto van de toekomst. Wel pas in de toekomst, dus op die elektrische auto is het nog even wachten. Maar de ontwikkelingen gaan snel en ook nu zie je dat duurzaamheid zelfs een stoer imago aan het krijgen is. Zo heb je in het artikel “Hybride Ferrari” kunnen lezen over hoe een sportief automerk gecombineerd kan worden met duurzaamheid. Over de (deels) elektrische modellen die Ferrari maakt. Welnu, reken maar dat het daar niet bij blijft. De elektrische auto is in opkomst en niet in de laatste plaats de elektrische sportauto.

Populaire elektrische sportauto: de Tesla

Onlangs werden enkele cijfers bekend over de elektrische sportauto. [1] Daarbij ging het specifiek om de Tesla als elektrische sportauto. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur maakte onlangs een ritje in deze populaire elektrische sportauto in de Amerikaanse staat Californië. Met de opkomst van de groene sportauto, de elektrische sportauto, kan een hele nieuwe groep mensen worden verleid om milieuvriendelijker te gaan rijden.

Mansveld bracht een bezoek aan de fabriek van Tesla in de stad Fremont. De elektrische sportauto waarin ze reed betrof het zogenoemde Model S van Tesla, een van de populairste volledig elektrische auto’s in de Verenigde Staten.

De Tesla als elektrische sportauto: enkele cijfers

Er zijn naar schatting in 2013 tot nu toe zo’n 14.300 van deze elektrische sportauto’s verkocht. Wat Nederland betreft, hier rijden zo’n 150 van deze elektrische sportauto’s rond via een leasebedrijf. Maar het totale aantal elektrische auto’s wat in Nederland rondrijdt zou met een schatting van 13.000 een stuk hoger zijn. De verwachting is dat dit aantal elektrische auto’s gestaag gaat oplopen.

Californië als voorbeeld voor de elektrische sportauto

Mansveld ziet Californië als een voorbeeld voor Nederland wat betreft de elektrische auto en dus ook voor de elektrische sportauto. [2] De staat heeft als doelstelling om 1,5 miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben in 2025. De inwoners daar houden zowel van het milieu als van hun auto, een uitstekende combinatie dus om voor een elektrische sportauto te kiezen.

Elektrische (sport)auto en de economie

De elektrische auto is niet alleen een middel om het Groene Geld bij consumenten te laten rollen, maar het is ook goed voor de Groene economie. Zo zijn de vestigingen van Tesla in Nederland goed voor 150 banen. En dat is weer goed voor de portemonnee van de overheid (belastinginkomsten). Samenvattend, het Groene Geld van en voor de elektrische auto rolt alle kanten op!

 

Wat vind jij van de elektrische auto en dan specifiek van de elektrische sportauto? Heb je ervaringen met een elektrische (sport)auto? Of andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 


One response to “De opkomst van de elektrische sportauto”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/