De Airwheel!

december 7, 2014 De Groene Dagobert Artikelen - Duurzaam vervoer

DE AIRWHEEL!

Het duurzaam vervoer-dilemma

Binnen het thema Duurzaam vervoer heb je tot nu toe kunnen lezen over met name duurzaam autovervoer (zie bijvoorbeeld de artikelen Waterstofauto van de toekomst, Autorijden op groengas en Start2stop), de fiets (Duurzaam tandwiel) of de trein (De groene trein). De auto heeft als nadeel dat je er niet mobiel mee bent binnen een drukke stad. De trein is prima om je mee naar het centrum van een drukke stad te verplaatsen, maar dan heb je vervolgens nog wel een vervoermiddel nodig om je gemakkelijk mee in de stad te kunnen verplaatsen. En met de fiets is het precies andersom: je kunt je er gemakkelijk mee in een drukke stad verplaatsen, maar in tegenstelling tot de trein of auto kun je je er niet snel mee van stad naar stad verplaatsen (d.w.z. snel grote afstanden afleggen). Een fiets kan wel mee in de trein, zodat je trein en fiets kunt combineren. Echter, een fiets kan niet mee in een bus en in de spits kun je er niet comfortabel mee reizen. Ook een vouwfiets kun je niet even in je tas stoppen en er mee in iedere treincoupé gaan zitten. Maar er is een alternatief …. de Airwheel!

De Airwheel

De Airwheel [1]  is zoals het zegt een wiel. Het is er niet een waarmee je door de lucht vliegt, dat niet, maar met een airwheel kun je je wel vliegensvlug verplaatsen binnen de stad. En ja haalt ‘m zo even uit je tas. Een grote tas, dat wel, maar je krijgt er geen kettingsmeer van aan je handen zoals met een (vouw)fiets kan gebeuren. En last but not least … het is duurzaam! De airwheel rijdt op elektriciteit, dus niet op benzine, en daarnaast kan het mensen die normaliter de auto zouden pakken omdat ze een fiets te veel gedoe vinden ertoe bewegen om de trein in plaats van de auto te pakken.

Ter afsluiting, in rijmstijl:

So … do you feel …
to ride an Airwheel?

 

Wat vind jij van de Airwheel? Zie jij weleens een Airwheel rijden? Of heb je andere aanvullingen, op- of aanmerkingen? Plaats hieronder een reactie!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/