Stelling 45

juli 16, 2014 De Groene Dagobert Stellingen

Stelling 45:

Ontwikkelingslanden moeten duurzame maatregelen nemen om de wereldwijde CO2-uitstoot terug te dringen, ook als dat hen veel geld kost. [1]

Eens of oneens ?

 

In het artikel “China en CO2-uitstoot” heb je kunnen lezen over een bekende opkomende economie in ontwikkeling (inmiddels niet meer “ontwikkelingsland” te noemen) dat veel CO2-uitstoot: China. Maar zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen en ook de ontwikkelingslanden zullen gaan groeien en niet altijd op een manier die milieuvriendelijk is.

Wat vind jij? Is het oneerlijk dat “de westerse wereld” jarenlang vervuild heeft en dat de nu opkomende economiën dat niet zouden mogen? Of speelt die discussie überhaupt niet, omdat het milieu en economische groei niet elkaars vijanden hoeven te zijn omdat je ook groene economiën tot stand kunt brengen, bijvoorbeeld door banen te scheppen ten behoeve van de aanleg van windmolens en zonnepanelen? Of speelt de discussie wel degelijk, omdat er nog veel niet-duurzame energie is en “de westerse wereld” het meeste geld en middelen heeft om daar verandering in aan te brengen?

Laat hieronder je mening weten!

 

 

[1]  Hivos magazine, jaargang 20, nummer 2, juni 2014, pagina 10


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/